06 / 05 / 2024

Çamlıca gişelerine ilişkin 2 soru mecliste!

Çamlıca gişelerine ilişkin 2 soru mecliste!

İstanbul'da Çamlıca gişelerinin kaldırılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığı konusu meclis gündemine taşındı. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..



Çamlıca gişelerine ilişkin 2 soru mecliste!


CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İstanbul'da Çamlıca gişelerinin kaldırılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığına ve gişeyi kullanan bölge halkının mağduriyetinin önlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalım sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.


Yalım önergesinde "İstanbul Anadolu Yakası'nda Çayırova, Tuzla, Sultanbeyli, Samandıra, Kurtköy, Orhanlı gibi bölgelerde oturan 3 - 4 milyon vatandaşlarımız hergün işe gidiş gelişlerinde, çocuklarını okula götürüp getirmelerinde maddi ve manevi anlamda çok büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. İstanbul Anadolu Otoyolu üzerinde bulunan Çamlıca Gişelerinin geride kalan yıllar içerisinde şehrin merkezinde kaldığı bilinmektedir." diyerek 2 soru sordu.


Yalım'ın soruları


1- Çamlıca gişelerinin kaldırılması ile ilgili bir çalışma var mıdır? Varsa hangi tarih itibariyle kaldırılması planlanmaktadır?


2- Gişeyi kullanan bölge halkının mağduriyetini önlemek adına gişenin mücavir alan dışında alınması düşünülmekte midir?




Geri Dön