28 / 04 / 2024

Bodrum-Antalya karayolu çalışmasına ilişkin 2 soru mecliste!

Bodrum-Antalya karayolu çalışmasına ilişkin 2 soru mecliste!

Bodrum-Antalya karayolu çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, hazırladığı soruları Bakan Turhan'a sordu...



CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Bodrum-Antalya karayolu çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Girgin sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 

Girgin önergesinde "Bilindiği üzere Muğla ili turizm ve ticaret yönünden ülkemizin sayılı çekim merkezlerinden biridir ve Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlarımız yaz kış bölgemize seyahat etmektedirler. Daha önce Bodrum-Antalya yolu olarak planlanan ve amacı Bpdrum, Milas ve Yatağan'ı Kavaklıdere ilçesi üzerinden Kale'ye bağlayarak Denizli ve Antalya gibi önemli merkezlere daha kısa sürede ulaşımın sağlanması olan proje bölgemize ve insanımıza ciddi katkı sağlayacaktır." dedi.

"Bölgeye ve vatandaşlarımıza bu ulaşım kolaylığının sağlanması için ise bu güzergahta bulunan Kavaklıdere ilçesi Çatak Mahallesi ve Menteşe ilçesi Dokuzçam mahalleleri arasındaki yolun ve Menteşe ilçesi Dokuzcam ve Göktepe mahalleleri arasındaki yolların asfaltlanarak Kale ilçesine bağlanması gerekmektedir." diyen Girgin bu kapsamda 2 sorusuna yanıt aradı.

Girgin'in soruları

1- Bakanlığınızca daha önce Bodrum - Antalya yolu olarak planlanmış olan, Kavaklıdere ilçesi Çatak Mahallesi ve Menteşe İlçesi Dokuzcam Mahalleleri ve Menteşe ilçesine bağlı Dokuzcam ve Göktepe mahalleleri arasında bulunan stabilize yolların karayollarınca asfaltlanarak Kale ilçesine bağlanması planlanmakta mıdır?

2- Bakanlığınızca yürütülen böyle bir çalışma varsa ne zaman bitirilmesi öngörümektedir?

 


Geri Dön