02 / 05 / 2024

Çamlıdere Şeyh Ali Semerkandi Parkı açılışa hazır!

Çamlıdere Şeyh Ali Semerkandi Parkı açılışa hazır!

Çamlıdere Şeyh Ali Semerkandi Parkı'nda taban kısmı kauçukla kaplanmış olan çocuk oyun grupları ve fitness takımları bulunuyor. Spor ve eğlence bölümü de olan parkta 1400 metrekare büyüklüğünde bir de yapay gölet yer alıyor.





Ankara Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte sorumluluk alanına giren ilçelerde yatırımlarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Doğal bitki örtüsü bakımından yeşilin hakim olduğu Çamlıdere’de de Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen ağaçlarla yeşilliğe yeşillik katılıyor. 

Şeyh Ali Semerkandi Türbesi’nin çevresindeki Park’ta yapılan yeşillendirme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, “Parka 1100 Mavi Ladin, Arizona Selvi’si tarzında uzun boylu ağaç dikimi gerçekleştirdik. Gül, ardıç, ateş dikeni, tarzında 58 bin 400 çalı grubunun dikimiyle birlikte parkımız rengarenk bir görünüme kavuştu. Parka gelen vatandaşlar, daha yeşil bir ortamda temiz havanın tadına da varmış olacaklar” dedi.

Çamlıdere Şeyh Ali Semerkandi Parkı’nda ayrıca 3 bin çiçek ile birbirinden farklı desenlerin yapıldığını belirten Bircan, “Ankara’nın merkezinde ne varsa en uzak ilçemizde de o olacak. Şehir merkezlerine yaptığımız parklara gösterdiğimiz özeni bu parkımıza da gösteriyoruz” diye konuştu. 

Bircan, gelen ziyaretçiler için araç ve otobüs park alanları da düşündüklerini, 52 araç lık otomobil park alanının yanı sıra 11 araçlık otobüs park alanının da yapımını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplam 27 bin 967 metrekare olan alanın yaklaşık yüzde yetmişlik bir kısmı yeşil alan olarak tasarlandı. Taban kısmı kauçukla kaplanmış olan çocuk oyun gruplarının, fitness takımlarının bulunduğu spor ve eğlence bölümü de olan parkta 1400 metrekare büyüklüğünde bir de yapay gölet yer alıyor. 

Şeyh Ali Semerkandi Türbesi Parkı açılış için gün sayarken, türbe ziyaretçilerinin uğrak noktası olmaya başladı.



Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön