28 / 04 / 2024

Can Aynagöz: Kentsel dönüşüm depreme hazırlık değildir!

Can Aynagöz: Kentsel dönüşüm depreme hazırlık değildir!

MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz, yaptığı açıklamada kentsel alanların çöküntü haline gelmesini önlemenin ve kent doku sunun değişim ihtiyacına cevap vermeyi, kentsel dönüşümün ana hedefi olarak açıkladı



MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz , kentsel dönüşüm hakkında yaptığı açıklamada kentsel alanların çöküntü haline gelmesini önleme nin ve kent doku sunu n değişim ihtiyacına cevap verme yi, projenin ana hedefi olarak açıkladı.

Amacın sadece deprem hazırlığı ya da görüntü çirkinliği ile sınırlı   olmaması gerektiğine dikkat çeken Aynagöz, œİstanbul gibi 15 milyon nüfusun barındığı bir şehirde yapılacak değişim i önce İstanbul"u yaşayacakların istemesi , organize olması ve çalışma grupları   kurması gerek. Bunlar çok uzun dönemli proje ler. Sonuçta elde edilecek şey; insanların refah mutlu medeni bir şekilde yaşaması   ve kentin dokusunun korunması ise, birçok disiplinin bir araya gelip çalışması kaçınılmazdır. Bu noktada örgütlenme de, en büyük ve önemli konudur  diye konuştu.

Bunlara ek olarak yaşam seviyesinin de kentsel dönüşümden kaçınılmaz olarak etkileneceğini belirten Aynagöz , œBaşarılı bir ekonomik kalkınma modeli ortaya koymak,     kentin gereksiz yayılma larını önlemek üzere geliştirilecek stratejiler bu tür çalışmalarla belirlenir dedi.

Bu çalışmalar yapılırken kentsel politikaların şekillendirilme si aşamasında sivil toplum örgütleri ve toplumun farklı kesimlerinin planlamaya katılımını n sağl anması gerektiğinin altını çizen Aynagöz, œKatılımcı demokrasi ile bu problemlere çözüm bularak   değişim gerçekleştir ilir diye konuştu.

Can Aynagöz"ün dönüşüm reçetesi:
1.   Gereksiz kentsel yayılma yı engelleyecek stratejiler belirle nmeli.
2.  Sivil toplum örgütleri ve toplumun farklı kes imlerinin planlamaya katılımı sağla nmalı.
3.  Yapılacak değişimler i İstanbul"u yaşayacakların istemesi, organize olması ve çalışma gruplarının   kurulması sağlanmalı.


Geri Dön