27 / 04 / 2024

Çanakkale İsmet Paşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için 37 proje yarışıyor!

Çanakkale İsmet Paşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için 37 proje yarışıyor!

İsmet Paşa Mahallesi'nde sosyal konutları kapsayan 83 bin 440 metrekarelik alandaki kentsel yenileme için açılan ulusal mimari proje yarışmasına 37 proje katıldı. Çalışmaların değerlendirme süreci başladı




Çanakkale'de 1980'li yıllarda inşa edilen ve 866 dairelik sosyal konutların deprem güvenliği nedeniyle yıkılarak belediyenin kentsel yenileme çalışmaları kapsamında tekrar inşa edilmesine yönelik geçen Mayıs ayında başlatılan 90 bin lira ödüllü ulusal mimari proje yarışmasına 37 ekip hazırladıkları projelerle başvurdu. 


Bir hafta incelenecek Kentin vizyonu, mekansal, kültürel, sanatsal ve doğal değerlerin nitelikli bir biçimde geliştirilmesi amacıyla, işlevsel. 


sürdürülebilir, yenilikçi, ekonomik çözümler içeren, özgün, kimlikli mekanlar oluşturarak alanın kentle bütünleşmesi ve kentsel yaşama kazandırılması hedeflenen yarışmada projeler, değerlendirme sürecine girdi. Bir haftalık değerlendirmeler sonucunda jürinin kazan m projenin 24 Ekim'de açıklanacağı belirtildi. Proje yarışmasında birinciye 90 bin. ikinciye 70 bin. üçüncüye 50 bin ve üç mansiyona da 20'şer bin lira olmak üzere 270 bin İka ödül dağıtılacağı ifade edildi. Başkan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yarışma jürisinin danışman üyeleri arasında bulunuyor. Gökhan, çalışmalar ile birlikte 866 mülkiyet sahibine yine sahip oldukları metrekare değer ince daire verileceğini, bu dairelerin de kentlilerin daha önceden bulundukları mevki ve katlara eşdeğer olarak verileceğini hatırlattı. 


İKİ AŞAMALI JURi 


Yarışmanın danışman üyeleri, Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, İmar ve Şehircilik Müdürü, Şehir Plancısı Özleyiş Çetin, Jeofizik Mühendisi Doç. Aydın Büyüksaraç, Sosyolog Doç. Cumhur Aslan ve Mimar Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu'ndan oluşuyor. Jüri Seçici Kurulu'nda ise Şehir Plancısı Mimar Zekai Görgülü, Mimar Prof. Ülkü Altınoluk, İnşaat Mühendisi Prof. Mustafa Zorbozan, Peyzaj Mimarı Prof. Abdullah Kelkit ve Mimar Doç. Yasemen Say Özer bulunuyor. 


Posta Çanakkale


Geri Dön