06 / 05 / 2024

Çanakkale Kepez Kent Meydanı Tasarım yarışması başlıyor!

Çanakkale Kepez Kent Meydanı Tasarım yarışması başlıyor!

Kepez Belediyesi tarafından Kepez Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan dönüşüm çalışması için düzenlenen “Kepez Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi Yarışması”nın tanıtımı yapıldı.



Kepez Belediyesi tarafından Kepez Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan dönüşüm çalışması için düzenlenen “Kepez Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi Yarışması”nın tanıtımı, Kepez Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıyla yapıldı. 


 Kepez Belediyesi, kent meydanı ve çevresinde yapacağı dönüşüm için düzenlediği “Kepez Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi Yarışması” için tanıtım toplantısı düzenledi. Kepez Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Kepez Belediye Dr. Ömer Faruk Mutan, Kepez Belediye Meclisi Üyeleri, Kepez Belediyesi Birim Müdürleri, yarışma seçici kurul üyeleri ve yedek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kent meydanında gerçekleştirilecek olan dönüşüm için düzenlenen proje yarışması için oluşturulan seçici kurulda Prof. Dr. Ülkü Altınoluk (Mimar), Prof. Dr. Harun Batırbaygil (Mimar), Prof. Dr. Aliye Emel Göksu (Şehir Plancısı), Prof. Dr. Abdullah Kelkit (Peyzaj Mimarı) bulunurken, seçici kurulda yedek üye olarak Mimar Ali Kural ve Doç. Dr. Füsun Erduran Nemutlu (Peyzaj Mimarı) yer alıyor. Yarışmada seçici kurula Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Koç, Kepez Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Müjgan Ünlü, Kepez Belediye Meclisi Üyesi Mimar Erhan Bektaş, Prof. Dr. Aydın Büyüksaraç (Jeofizik Mühendisi) ve Şehir Plancısı Pınar Yaşar danışmanlık edecek. 


 

“Modern bir kente dönüşen Kepez’den söz ediyoruz”

Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen yarışma tanıtım toplantısında konuşma yapan Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Ülkü Altınoluk; “Bu toplantı bence çok anlamlı. Simgesel bir değer taşıyor. Bu tür bir iletişim, demokratik bir ortam, şeffaf bir anlayış, bizi buraya getirdi. Başkanım bu toplantıyı yapmak zorunda değildi, yönetmelikte de şat yok, ama Kepezlilerin beğenilerini ortaya koymaları, karşılıklı bir alışveriş içerisinde bir ortak proje oluşturmak için bizi buraya topladı. Dolayısıyla bizim söyleyeceklerimiz ve sizlerden alacaklarımız bizleri bilgilendirecektir. Bu paylaşımcı anlayışla hepinizden katkı bekliyoruz. Burada, harman yerinden ve köy meydanından, bu günkü modern bir kente dönüşen Kepez’den söz ediyoruz. Kepezin bu gelişmiş düzeye ve derli toplu hale şüphesiz Başkanımız ve yönetimdeki arkadaşlarıyla ulaşmıştır. Dolayısıyla, böyle bir yarışmayla ulusal boyutta, bütün Türkiye’den buraya önerilerin getirilecek olması ve onların içerisinden seçilecek bir projenin etap etap uygulamaya dönüştürülecek olması, Kepez için ayrı bir anlam taşıyacaktır” dedi. 

 

“Geleceğe aktarılmak üzere anılar bırakmak istiyoruz”

Konuşmasında proje kapsamı hakkında bilgi veren Altınoluk; “Liman bölgesi, eski Pazar yerinin olduğu alan, sosyete pazarının olduğu alan ve meydanı proje alanı olarak tarif edebiliriz. Yan bölgeleri de etkileşim alanı olarak değerlendirebiliriz. Bu üç bölgenin arasında Kentsel tasarım çalışması yapılacaktır. Buraya öneriler getirilip, o önerilerle etap etap dönüşüm sağlanacak. Bu çalışma alanı içerisinde şüphesiz anılarınız vardır, duygularınız vardır, düşünceleriniz vardır, beklentileriniz vardır. dolayısıyla anıların korunması da bir ağaç kadar, bir yapı kadar önemlidir bizim için. Biz de geleceğe aktarılmak üzere anılar bırakmak istiyoruz. Herkesin mutlu olabileceği, herkesin imrenerek baktığı kent meydanlarını ve sokaklarını burada görmek istiyoruz. Onun için, bu nedenle Türkiye’nin dört bir yanından uzmanlar toplandı ve bunun şartnamesini hazırlayarak ortaya koyacaklar” ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamaların ardından toplantıda, Kepez’de yaşayan vatandaşların proje hakkında istek ve görüşleri de alındı. 



Haber Posta Çanakkale Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kepez  İlçe belediyesi tarafından Kepez Kent Meydam'nda gerçekleştirilecek olan dönüşüm çalışması için düzenlenen "Kepez Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi Yarışmasının tanıtımı yapıldı. Başkan Ömer Faruk Mutan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Ülkü Altınoluk, şunları söyledi: "Ülke genelinden gelecek öneriler arasından seçim yapılacak. Etap etap uygulamaya dönüştürülecek proje, Kepez için ayrı bir anlam taşıyacak. Başkanımızın da böyle bir toplantı yaparak vatandaşların görüşlerini alması da ayrı bir önem taşıyor."


Posta Çanakkale


Geri Dön