02 / 05 / 2024

Çanakkale'de kentsel dönüşüm projesi görüşmeleri sürüyor!

Çanakkale'de kentsel dönüşüm projesi görüşmeleri sürüyor!

Çanakkale Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koç, Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi kapsamında hak sahipleri ile birebir görüşmelerin gerçekleştirildiği İletişim Ofisi'ni ziyaret etti.



İmar ve Şehircilik Müdürü M. Kemal Albayrak'ın da eşlik ettiği ziyarette, hak sahipleri ile de görüşen Başkan Vekili Hüseyin Koç, ofis yetkililerden görüşme ve çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi m '*:K * J * kapsamında, İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan proje iletişim ofisinde hak sahipleri ile projeler üzerinden görüşmelerin devam ettiğini kaydeden yetkililer, hak sahiplerine hak edilen daire, mevkii ve diğer konulara ilişkin bilgilendirme yapıldığını, aynı zamanda maket üzerinde de sunum gerçekleştiğini belirtti. 

Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi'ne ilişkin görüşmeler için hak sahiplerine önceden randevu verilmek suretiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında, hafta içi 5 gün 10.0018.00 saatleri arasında hak sahiplerine hizmet vermeye devam ediyor


İşte Çanakkale



Haber Çanakkale Hedef Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


CHP'li Çanakkale Belediyesi tarafından Sosyal Konutlar Mevkiine yapılması planlanan Kentsel Yenileme Projesi nedeniyle hak sahiplerinin tedirginliği sürüyor. Proje kapsamında İletişim Ofisi'ne çağrılan bazı hak sahipleri, yapılan birebir görüşmelerde ön cephede ve birinci katta bulunan evlerinin arka bölümlere kaydırılması ile birlikte büyük bir şok yaşıyor. 


Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi'nde evlerinin arka bölümlere atılmasına çok sayıda hak sahibi tepki gösterirken, bir çok vatandaşın ise daha henüz iletişim ofisine gitmediği öğrenildi. Vatandaşların tepkilerine henüz yanıt vermeyen CHP'li Belediyenin, sorunlara nasıl bir çözüm bulacağı ise merak konusu olurken, bölgede yaşayan ve evlerinin arka bölümlere kaydırılan vatandaşların da tedirginliği devam ediyor. Öte yandan zaman zaman proje ofisinde tartışmaların yaşandığı, bazı vatandaşlarında tartışmalarda fenalık geçirdikleri iddialararasında. 


Perinçek'ten deprem uyarısı 

Proje hali bile daha anlaşılıp sonuçlandırılmayan ve Sosyal Konutlarda oturan insanların diken üstünde olduğu bu günlerde bir de deprem tedirginliği Belediyeye tepkileri arttırıyor. Birinci derece deprem kuşağında yer alan Çanakkale'de Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek'in sosyal paylaşım sitesinden deprem uyarısı yapması ise depreme dayanıksız olduğu ileri sürülen Sosyal Konutlarda yaşayan vatandaşların tedirginliği daha da arttırdı. Perinçek; "Söz konusu elips alanları dışında ise çok sayıda depremler var. Bu durum son 3-4 senedir istikrarlı bir şekilde sürüyor. Kanımca elips alanları içinde biriken enerji boşalacak ve deprem yaratacak. Depremin zamanını bilemiyorum ama endişeliyim" dedi. 


Başkan Babacanoğlu; "Takipteyiz" 

Söz konusu proje ile ilgili sordukları sorulara, CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'dan daha yanıt alamadıklarını belirten AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu; "Projeyi yapamamalarına bahane olmak istemiyoruz. O yüzden son sözümüzü söyledik ve bekliyoruz. Proje ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. İleride bu projeyi yapamazlarsa bizi mazeret sunmasınlar. 'Yapacaktık da işte işimize karıştılar, milleti korkuttular' gibi söylemlerde bulunmasınlar" dedi. 


Çanakkale Hedef Gazetesi


Geri Dön