27 / 04 / 2024

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm projesi için karşı komite kurulacak!

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm projesi için karşı komite kurulacak!

İzmir Çiğli'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için bölge sakinlerinden Güzeltepe Kentsel Dönüşüm halk komitesini kurma kararı alındı.



İzmir Çiğli'ye bağlı Güzeltepe mahallesinde kentsel dönüşümün yapılacağını öğrenen halk, proje henüz belirsizliğini korusa da toplantı gerçekleşecek Güzeltepe Kentsel Dönüşüm halk komitesi kurma kararı aldı.

Evrensel'de yer alan habere göre; Güzeltepe mahallesinde hayata geçirilmesi amaçlanan kentsel dönüşüm projesine yönelik Büyükşehir belediyesinin halka yaptığı sunum ile kentsel Dönüşüm Bürosundan aldıkları bilgi ve açıklamaların birbirini tutmadığını belirten Güzeltepe halkı, belirsizliğe tepkili.

“İNSANCA YAŞAYACAK BİR MAHALLE İSTİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde Güzelltepe mahallesinde bir alanda toplantı gerçekleştiren Güzeltepeliler, “Rantsal dönüşüm değil, insanca yaşayacak bir mahalle istiyoruz” dedi. Karşılarına nasıl bir proje çıkarsa çıksın son sözü, kararı kendilerinin vereceklerini söyleyen mahalleli, toplantı sonunda komite kurma yönünde karar verdi. Toplantıda yer alan avukatlardan da bilgi alışverişinde bulunan halk, “Mahalle bizimdir. Sırtımızla malzemesini taşıdığımız bin zorluklarla yaptığımız bu evlerimiz bizim yuvamızdır, alın terimizdir. Kentsel dönüşümün dönüşü kime?” diye sorarken proje konusunda da daha net bilgilendirme talep etti.

İzmir Çiğli de kentsel dönüşüm projesi için karşı komite kurulacak!

“BİZLER KENDİ MAHALLEMİZDE SÖZ SAHİBİYİZ”

Toplantıda açıklama yapan bir yurttaş, “Evlerimizi kaybetmek istemiyoruz. Kentsel dönüşüm merkezinin aktardıkları ile büyükşehir belediyesinin açıklamaları farklı yansıyor. Halkın onaylamadığı bir projenin de yetkililerin onaylayacağına inanmıyorum ama bu konuda daha detaylı bilgilenmek istiyoruz” dedi. “Bizler kendi mahallemizde söz sahibiyiz” diyen bir başka yurttaş ise mahallelerindeki yolların bozukluğuna, düzensizliğe de tepki göstererek, “Seçimler öncesi her belediye başkan adayı geldi, söz verdi buraları düzelteceğiz diye. Biz ne yollarda oturduk, çok çektik. Artık düzen istiyoruz” şeklinde konuştu. 


Geri Dön