27 / 04 / 2024

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullar meclis gündeminde!

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullar meclis gündeminde!

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullara ve bu okulların yeniden inşası için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullara ve bu okulların yeniden inşası için yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi verdi. Şeker, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ceylan, ''Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. '' diye konuştu. 

Ceylan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Çanakkale'de, 2020 yılında depreme dayanıksız olduğu için bazı okulların yıkımına, bazılarının da güçlendirilmesine karar verilmişti. Bu çerçevede depremde hasar gördükleri gerekçesi ile Biga'da da bazı okullar yıkılmıştı. Bu okullarda eğitim gören çocuklarımız ilçedeki diğer okullara yönlendirilmişlerdir. Pandemi nedeniyle okulların yüz yüze eğitime ara verdiği süreçte yıkılan okulların bir an önce yapılması ve çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı koşullarda eğitimlerine devam edebilmeleri bütün velilerimizin beklentisiydi.''

Çanakkale de yıkım kararı verilen okullar meclis gündeminde!

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan'ın soruları:
1. 2020 Mart ayından itibaren pandemi nedeniyle yüz yüze eğitim neredeyse yapılamamaktadır. Pandemi fırsata dönüştürülerek yıkılan okulların bir an önce yapılması için bakanlığınıza yürütülen çalışmalar nelerdir? Bu anlamda Çanakkale'deki okullar için ayrılan ödenek miktarı kaç Türk Lirasıdır?

2. Çanakkale merkez ve ilçelerinde ayrı olmak üzere hangi okullar için yıkım kararı verilmiştir? Yıkım kararı verilen okullardan hangileri yıkılmıştır? Söz konusu okullardan hangileri yeniden inşa edilmiştir?

3. Yıkılan okullardan hangilerinin yeniden inşası için projeleri hazırlanıp ihale süreçleri tamamlanmıştır? Yıkılan okullar hangi takvim yılı içerisinde yeniden eğitim öğretim yapılabilmesi için hizmete açılacaklardır?

4.Çanakkale merkez ve ilçelerinde ayrı olmak üzere hangi okullar için güçlendirme kararı verilmiştir ve hangilerinde gerekli güçlendirme çalışmaları yapılmıştır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön