04 / 05 / 2024

Çankaya Belediyesi'nden Hacı Derviş Camii yapım izni bekliyor!

Çankaya Belediyesi'nden Hacı Derviş Camii yapım izni bekliyor!

Başkent'in merkezinde 4 bin kişi kapasiteli olarak yapılması öngörülen cami önce CHP'li Çankaya Belediyesi'ne ardından Çankaya ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki yetki karmaşasına takıldı



Hacı Derviş Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Öveçler 2. Cadde üzerinde 1978 yılından bu yana hizmet veren Hacı Derviş Camii'ni binadeki çatlaklar ve ihtiyaca cevap vermediği için yıkıp yeniden yapmak istedi. Dernek bu amaçla çevredeki gecekonduları satın alıp arsayı büyüttükten sonra Kasım 2006'da Çankaya Belediyesi'ne yapı izni için başvurdu. Dernek Başkanı Muammer Özdemir, Çankaya'nın 1 yıl boyunca başvuruya cevap vermediğini bunun üzerine yasal yetkili halen gelen Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını söyledi. Özdemir'in aktardığına göre Büyükşehir, Haziran 2007'de arsa için 1.00 emsal verdi. Fakat Çankaya Belediyesi İdare Mahkemesi'ne giderek kararı iptal ettirdi. Büyükşehir de konuya dahil olduğu için Çankaya Belediyesi, 8 Ekim 2008'de 0.50 emsal ile cami yapımına izin verdi.

3 KEZ İPTAL EDİLDİ

Bu kez Büyükşehir Belediyesi, "Çankaya Belediyesi 1 yıl içinde karar vermediği için yetki bende" diyerek kararı iptal etti ve 0.80 emsal verdi. Çankaya bu kararı da mahkemeye götürüp iptal ettirdi. Çankaya bu kez Büyükşehir'in aldığı iptal kararını da iptal ettirdi. Yani camiye ilişkin karar 3 kez iptal edilmiş oldu. 5-6 yıldır çalmadıkları kapı kalmadığını anlatan Özdemir şöyle konuştu: "Çankaya'nın, Büyükşehir devreye girince verdiği 0.50 emsal kararına da razıyız. Böylece cami 2 bin kişilik yapılabilir. Camimiz zaten 2 bin kişilik. Biz 4 bin kapasiteli bir cami yaptırmak istiyorduk. Ağustos 2011'de planda küçük bir değişiklik yapılması için Çankaya'ya başvurduk. kabul edileceğini tahmin ettiğimiz arsanın kotaltının serbest olmasını istedik. Böylece gençler için meslek edindirme kursları açmak istiyoruz. Ancak aylardır cevap bekliyoruz. Umarız bu sefer de önümüzü kesmezler."

FAZLI ŞAHAN / Yenişafak


Geri Dön