28 / 04 / 2024

Çankırı'da depreme dayanıksız okul binası boşaltılıyor!

Çankırı'da depreme dayanıksız okul binası boşaltılıyor!

Çankırı'da depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu tahliye edildi.



Çankırı'da depreme dayanıksız olduğu ortaya çıkan Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu binası tahliye ediliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan okul binası tahliye edilince öğrencilerin yarıyıl tatili sonrası başka bir binada eğitime başlayacağı açıklandı.

Çankırı Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1960'da yapılan okul için Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen çalışmaların ardından 17 Ocak'ta yıkım kararı verildiği belirtildi.

Verilen yıkım kararının Elazığ ve Malatya depremiyle ilgisinin olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Çocuklarımızın okulda bulunmadığı yarıyıl tatilinde gerekli planlamalar yapılmış, 28 Ocak 2020 tarihinde okulumuzun boşaltılmasına karar verilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan planlamalar sonucunda Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulundaki 135 öğrencinin, Merkez Mareşal Çakmak Ortaokulunda eğitime devam etmelerine karar verilmiştir. Bu karar alınırken, çocuklarımızın aynı yaş grubundaki öğrencilerle bir arada bulunması, derslik sayıları, akıllı tahta ve donanım durumları ile belirlenen okula ulaşımda herhangi bir sorun yaşamamaları gibi birçok parametre göz önünde bulundurulmuştur."

Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu'nun yıkımının haziranda yapılacağı kaydedilen açıklamada, Aksu Mahallesi'nde yer alan ve bir önceki dönemde yıkımı tamamlanan eğitim tesisinin bulunduğu alana 24 derslikli bir okul binası yapılmasının ise Milli Eğitim Bakanlığının yatırım programına alındığı açıklandı.

Eski hükumet binası için de yıkım kararı verildiği, müze binasında bulunan tadilatın tamamlanmasıyla buranın da yıkılacağı kaydedilen açıklamada, diğer kurum ve kuruluşlara ait binalarda herhangi bir riskin bulunmadığı, çalışmaların sürdüğü açıklandı.


Geri Dön