25 / 07 / 2024

Çankırı'da imar değişiklikleri komisyona havale edildi!

Çankırı'da imar değişiklikleri komisyona havale edildi!

İl Genel Meclisi Aralık ayı çalışmalarının 4. Birleşimi dün İGM Toplantı salonunda Ruhi Şeker Başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın akabinde gündemin ikinci maddesinde İl Genel Meclisinin 2015 yılı çalışmaları değerlendirildi.




İl Genel Meclisi Aralık ayı çalışmalarının 4. Birleşimi dün İGM Toplantı salonunda Ruhi Şeker Başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın akabinde gündemin ikinci maddesinde İl Genel Meclisinin 2015 yılı çalışmaları değerlendirildi. 


Konu ile ilgili bir konuşma yapan İGM Başkanı Ruhi Şeker "İl Genel Meclisimiz 4 Aralık 2015 tarihine kadar toplam 166 adet karar almıştır. Almış olduğumuz kararlarda 11 adeti nazım imar planı değişikliği 35 konu komisyonlara havale edildi. 22 adet ödenek aktarılması hazırlanan protokol doğrultusunda ilimiz valisine yetki verilmesi. 5 adet ihale konusunun incelenmesi, 11 adet gelecek ay toplantısının belirlenmesi, 43 adet meclis üyelerinin meclis üyelerinin izinli sayılması, 39 adet ise çeşitli konularda alınmış kararlardır. 

2015 yılı toplantılarımızda almış olduğumuz kararlar ile Çankırı'ya faydalı çalışmalar içerisinde olduk. İGM üyeleri olarak gerçekten güzel katılımlarınız oldu güzel fikirleriniz güzel önerileriniz oldu uyum ve diyalog içerisinde güzel bir yıl geçirdiğimize inanıyorum. 


İGM'nin 2015 yılı çalışmalarında emeği geçen siz değerli meclis üyesi arkadaşlarıma, bizden desteklerini esirgemeyen başta sayın Valimiz Vahdettin Özcan'a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri sayın Hasan Yıldız'a, İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür ediyorum. 


2015 yılında yapmış olduğumuz çalışmalarımızın memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor. 2016 yılının Çankırı'mız için hayırlı bir yıl olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. 

Gündeme ek madde olarak eklenen üçüncü maddesinde ilimiz İlgaz ilçesi doruk mevkiinde bulunan Kış Sporları ve Turizm merkezinde kış turizmini canlandırmak amacıyla yapımı tamamlanan telesiyej hattı ile kayak pistinin kullanımına uygun hale getirilmek üzere 1 adet paletli kar (Snow Track) aracının İlgaz ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi arasında hazırlanacak protokol dahilinde genel idareden temin edilen kaynakla İlgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği marifeti ile işin yaptırılması (satın alınması) ve protokolün imzalanması için ilimiz Valisine yetki verilmesi hususu görüşüldü. 


Konu ilgili sorular soran Merkez İGM Üyesi Tevfik Rüştü Özgür "Bu telesiyejimizi geçen yıl tamamlamıştık. Böyle bir ihtiyaç bugün mü ortaya çıktı daha önceden niye yapılamadı çünkü sezon gelmiş durumda. Bu konuyla ilgili daha önce biz Yıldıztepe mevkiinde biz bunun gibi bir makinemiz var diye biliyorum o makine ile bu işi görebiliyor muyuz göremiyor muyuz bu konuda çalışma yapıldı mı. 

Bir de bu aracın alınması ile ilgili bir altyapı çalışması yapıldı mı?" dedi. 


İlgaz İGM Üyesi Ali Gökçe konu ile ilgili yaptığı konuşmada "Tevfik başkanımızın dile getirdiği olay Telesiyej ile ilgili bir çalışma değil bu tamamen geçtiğimiz yıl 13 milyon gibi bir maliyeti olan bir telesiyej istasyonu var iki istasyon arasındaki çalışmalarda arasında çalışacak bir makine alınmak isteniyor. Dolayısıyla orada buna acilen bir ihtiyaç var. Doruk Otel ile ilgilide çalışmaların hızlandırıldığını ve eski işletmecinin çalışamaya devam edeceğini biliyoruz. 


Alt istasyonda Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün yaptığı bir araç parkı var buranın kullanımıyla ilgili fakat bu araç parkından alt istasyona geçiş yolu maalesef yapılmadı yapılamadı dolayısıyla orada büyük bir aksaklık var bu konuyu Sayın Vali'ye iletirseniz Milli Parkların yaptığı parkla istasyonun arasındaki yolun bu yol halihazırda atıl vaziyette kalıyor. Vatandaş arabasını oraya çektiği zaman telesiyeji kullanmak için oraya gidemiyor." dedi. Konuşmaların akabinde Madde meclis onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.Gündeme ek madde olarak eklenen dördüncü maddede Orta Kırsakal ayrımı-Sakaeli Sünürlü grup yolu Sakaeli köyüne kadar BSK(Sıcak Asfalt) kaplama işinin Orta İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi arasında hazırlanacak protokol dahilinde yaptırılması ve protokol imzalanması için İlimiz Valisine yetki verilmesi ile 350 bin TL ödeneğin ilçeye gönderilmesi hususu görüşüldü. Madde incelenip değerlendirilmek üzere Tarım ve Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Birleşim sona erdi. 


Karatekin Gazetesi


Geri Dön