30 / 04 / 2024

Çankırı'daki otel, müşterilerine tuz odalarıyla hizmet veriyor!

Çankırı'daki otel, müşterilerine tuz odalarıyla hizmet veriyor!

Çankırı'daki otel, müşterilerine tuz odalarıyla hizmet veriyor. Çankırı Ilgaz ilçesinde bulunan dinlenme tesisindeki otel, 10 ton tuzla inşa edilen 2 terapi odası ile ilgi çekiyor.



Ilgaz ilçesindeki dinlenme tesisinde faaliyet gösteren 49 yatak kapasiteli otel, 10 ton tuzla inşa edilen 2 terapi odasıyla hizmet veriyor.


D-100 karayolu kenarındaki dinlenme tesisinde hizmete açılan otel, Tuz Mağarası'ndan çıkartılan kaya tuzu kullanılarak dekore edildi. Otelde tuzdan yapılan 2 oda ve çeşitli objeler bulunuyor.


Akbak Tuz Otel Müdürü Osman Nuri Akbak, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesislerinin Ilgaz Dağı'na 25, Çankırı'ya 55, Kastamonu'ya 60 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyledi.


Uluslararası yol güzergahında yaptıkları otelin Türkiye'de tuz temalı "ilk otel" olduğunu belirten Akbak, "Çankırı, dünyanın en önemli kaya tuzu rezervleriyle bilinen bir bölge. Ilgaz Dağı'da özellikle kış turizminin önemli noktalarından birisi. Kaya tuzunu Ilgaz Dağı'na yakın konumda insanların konaklamaları için yaptığımız otelde, odalarından koridorlarına, özel tuz terapi odalarına varıncaya kadar her alanda kullandık. Misafirlerimizi uzun ve yorucu yol güzergahında tuzun şifalandırıcı özelliğini de değerlendirmek suretiyle buraya bekliyoruz" diye konuştu.


Otelde 33 oda ve 49 yatak bulunduğunu anlatan Akbak, özel tasarımlı 2 tuz odası ve bir toplantı salonunu da hizmete aldıkları bilgisini verdi.


"Kaya tuzunun insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisi ve alternatif tedavide önemli yöntem olduğu son yıllarda ortaya çıkmış bir gerçektir" diyen Akbak, "Çankırı'nın en önemli yerel değeri kaya tuzunun sadece sofralık tuz olarak değerlendirilmesinin ötesinde, ampullerle ısınmasıyla ortaya çıkan iyonun ortamın havasını iyileştirme özelliğini de odalarımıza yansıttık" ifadesini kullandı.


Odalarda tuzdan yapılan tuğla panolar bulunduğunu aktaran Akbak, "Tuzun yaydığı eksi iyon nedeniyle insanları rahatlattığı ve dinlendirdiği biliniyor. Her odada tuz abajurlar ve ısıtılmış tuz panolarla sağlıklı ortamda uyuma imkanı sağlıyoruz. Koridorlarda tuzdan tablo ve kafesler buluyor. Otelimizde tuzu her şekilde işledik ve müşterilerimizin hizmetine sunduk" şeklinde konuştu.


Akbak, tuz odaların her birinde 4 ton tuz kullanıldığına dikkati çekerek, tesiste 10 tonun üzerinde kaya tuzu kullanıldığını sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön