28 / 04 / 2024

Cannes MIPIM 2016'da Türk projelere yabancılardan yoğun ilgi!

Cannes MIPIM 2016'da Türk projelere yabancılardan yoğun ilgi!

Cannes’da, Türk projelerine yoğun ilgi yaşanıyor. 850 katılımcı ile en fazla katılım gerçekleştiren ülkelerin başında gelen Türkiye, inşaat şirketleri, belediyeler ve kamu kurumları ile fuarda milyarlarca liralık şov yaptı.



DÜNYANIN en büyük gayrimenkul ve inşaat fuarlarından MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı, Fransa’nın Cannes şehrinde kapılarını açtı. 20 bin metrekarelik alanda dünya genelinde 89 ülkeden yaklaşık 22 bin gayrimenkul profesyoneli ile 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşunu bir araya getiren, milyarlarca dolarlık değere sahip bin adet projenin yer aldığı fuarda, Türkiye göz kamaştırıyor. Türkiye, toplamda 850 katılımcı ve kapladığı 1.700 metrekarelik alanda 89 ülke arasında ilk 5’te yer alıyor. 


BAKAN BEKLENİYOR

Fuarda Türk kurum ve kuruluşlarına ait 50 stant bulunuyor. Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu büyükşehir belediyeleri stantla katıldığı fuarda, 19 belediye başkanı hazır bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın bugün fuar alanında konuşma yapması ve bazı görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.


FUARA MÜHÜR VURUYORUZ

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, şu anda yapımları devam eden 3. havalimanı, 3. köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü gibi dünyada ilklerle ifade edilen projeler tamamlandığında Türkiye’nin çok önemli bir mühendislik bilgi birikimine sahip olacağını belirterek, bu birikimin dünyanın her ülkesine satılabileceğini söyledi. İstanbul’un 24 saatinin ses ve görüntü efektleriyle anlatıldığı 96 metrekarelik ‘Yaşayan İstanbul Maketi’ ile 3. havalimanı ve Avrasya Tüneli gibi dev projelerin maketlerinin yer aldığı İstanbul Çadırı’nda gerçekleşen toplantıda konuşan Çağlar, İstanbul Çadırı ile Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün mührünü fuara vuracaklarını dile getirerek, İstanbul’un eşsiz bir konumda bulunduğunu vurgulayarak, kendilerine düşenin ‘İstanbul’un devasa potansiyeli hakkında farkındalık oluşturmak’ olduğunu ifade etti. Çağlar, 2015 yılında Türkiye’de yatırım yapan yabancılara yaklaşık 5.5 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldığını anımsatarak, yatırım ortamını iyileştirerek bu rakamın orta vadede 15 milyar dolar seviyesine çıkarılabileceğini vurguladı.


Star 


Geri Dön