28 / 04 / 2024

Türk gayrimenkul borsasına yabancılardan yoğun ilgi!

Türk gayrimenkul borsasına yabancılardan yoğun ilgi!

Uluslararası arenada boy göstermeye başlayan Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ, yabancı yatırımcılardan da yoğun ilgi gördü.



Uluslararası arenada boy gösteren Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ (GABORAS), yabancı yatırımcılardan talep toplamaya başladı.

GABORAS yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Türkiye merkezli gayrimenkul borsasının kurulması ve sektördeki ölü sermayenin ekonomiye katılması için yola çıkan GABORAS, gayrimenkul alım-satım işlemlerinin şeffaflaşarak menkulleşmesi ve yerli-yabancı yatırımcıların güven ortamı içerisinde işlemlerini gerçekleştirebilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Türk gayrimenkul borsasına yabancılardan yoğun ilgi!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, MÜSİAD'ın 94 ülkedeki yurt dışı ağı aracılığıyla yabancı yatırımcılarla özel görüşmeler yapan GABORAS yetkilileri, bölge ülkelerine de model olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. 

Yabancı yatırımcıların taleplerini toplamaya başlayan GABORAS, MÜSİAD ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türk-Arap İş Adamları Zirvesi ve Londra merkezli UK 101 Club organizasyonlarında yapılan yoğun temaslarda Londra ve Bağdat'tan ilk yurt dışı tekliflerini aldı.

Türk-Arap İş Adamları Zirvesi'ne katılan Iraklı üst düzey yetkililer, GABORAS heyetini know-how transferi ve fiziki altyapı tespitlerini yapmak için Bağdat'a davet etti. Bu sayede, GABORAS'ın Irak gayrimenkul pazarını geliştirmesi de öngörülüyor.

İngiliz iş insanları ise Türkiye'ye yapmayı planladıkları yatırımlarda, GABORAS'ı kullanmak istediklerini söyledi. GABORAS Global'in ilk hamlesi olarak Londra ofisinin kurulması sonrası, İngiltere'de dağınık durumdaki Müslüman iş adamlarının bir araya gelmesiyle milyarlarca dolar büyüklüğünde bir ticari hacim oluşum sağlaması da bekleniyor.

GABORAS'ın, global ölçekte Dünya Ekonomik Forumu'nda (World Economic Forum) gündeme gelmesi gerektiğini söyleyen İngiliz yatırımcılar, GABORAS heyetini Londra'da ağırlayarak, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını dinlemek istediklerini belirtti.

- "GABORAS'a Londra’dan davet"

GABORAS Genel Müdürü Kurtuluş Altun, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, borsa çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini söyleyerek, Londra Borsası'nda GABORAS'ın konuşulduğunu belirtti.

GABORAS Global'in Londra, Dubai, New York, Frankfurt ve Singapur'da merkez kurma konusunda araştırma içerisinde olduğunu söyleyen Altun, "GABORAS'ın Türkiye merkezli kurulması, ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almasına olanak sağlayacaktır." diye konuştu.

Altun, 2023 hedeflerinin yakalanmasında GABORAS'a büyük rol düştüğünü belirterek, " MÜSİAD ile İngiliz iş adamları topluluğu UK 101 Club arasında İstanbul'da gerçekleştirilen 'İngiliz İş İnsanları İle Buluşma' programında özellikle Londra Belediyesi ve Londra Borsası ile temaslar ön plana çıktı. Brexit sürecini yaşayan İngiltere'de şimdiye dek yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz." şeklinde konuştu.


Gayrimenkul borsası yabancı yatırımcının radarında!

Gayrimenkul Kıymetler Borsası nedir?


Geri Dön