09 / 05 / 2024

Capatect Dalmaçyalı'dan Isı kaybına karşı seferberlik

Capatect Dalmaçyalı'dan Isı kaybına karşı seferberlik

Filli Boya, süresiz olarak başlattığı kampanya ile ülke enerjisinden yalıtımla tasarruf edilebilmesi için ev ev dolaşıyor.



Filli Boya'nın konutlarda sadece ısınmak amacıyla bir yılda 6 Milyar dolar değerinde enerji tüketilmesi ve harcanan bu enerjinin yarısından fazlasının yalıtımsız duvarlar üzerinden ısı iletimiyle havaya giderek israf olmasından hareketle başlattığı “Capatect Dalmaçyalı Seferberliği” son sürat devam ediyor. Filli Boya, “Capatect Dalmaçyalı Seferberliği” ile her konuta ulaşarak, dış cephe yalıtımıyla elde edilecek kazanç, konfor, sağlık ve huzuru anlatmayı hedefliyor. 2003'den bu yana yürütülen kampanya çerçevesinde gerçekleştirilen sürekli eğitimlerle her mahalle ve her sokağa ulaşacak “Capatect Dalmaçyalı Uygulama Yetkilisi” takımları kuruluyor.

Filli Boya'nın “Capatect Dalmaçyalı Uygulama Yetkilisi” takımının 3500'ün üzerinde üyesi bulunuyor. Takım üyeleri yetkin ve konusunda uzman eğitmenler tarafından hem uygulama hem de ısı yalıtım sisteminin çalışma tekniği hakkında bilgilendiriliyor.

Filli Boya, başlattığı seferberlik çerçevesinde tüm bayi ve uygulamacılarına Capatect Dalmaçyalı Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi ile ilgili teorik ve pratik eğitimler veriyor. Eğitimini başarı ile tamamlayanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanıyor. Caparol ve Filli Boya uzmanlarının desteği ve kontrolünde yapılan eğitime katılan Capatect Uygulama Bayileri uygulama sertifikasyon programından geçerek Capatect uygulama standartlarına ulaşıyor. “Uygulama Garantisi” vermeye hak kazanan bayilere Filli Boya teknik ekibi her aşamada bilgi, deneyim ve teknik desteği ile üstün mühendislik ve kontrol hizmeti sunuyor.

Teorik ve pratik olarak verilen eğitimlerin ilk gün programında ısı yalıtımının dünyada ve Türkiye'deki yeri, ısı yalıtımının gerekliliği ve faydaları, doğru ısı yalıtımının nasıl yapıldığı, günümüzde Türkiye'deki ısı yalıtım uygulamalarında malzeme ve uygulama hatalarının neler olduğu, doğru malzeme seçimi ve doğru uygulamanın nasıl yapıldığı konuları işleniyor. Demo duvar üzerinde temelden çatıya kadar bir binada karşılaşılabilecek tüm dış cephe problem ve detayları ile ilgili teknik çözümler uygulanıyor ve anlatılıyor.

İkinci gün ise ustalar kendilerine tahsis edilen cephe modülü üzerinde eğitmenler gözetiminde Capatect Dalmaçyalı Isı Yalıtım Sistemini uygulayarak eğitimi tamamlıyorlar. Eğitimi başarı ile geçen ustalara Capatect Dalmaçyalı Eğitim Belgesi ve “Capatect Dalmaçyalı Yetkili Uygulamacısı” ünvanı veriliyor. Bu sistem ile genişleyen “Capatect Dalmaçyalı Uygulama Yetkilisi” takımları Filli Boya'nın önderliğinde kampanyanın ülke genelinde yayılması ve enerji tasarrufunun sağlanmasına katkıda bulunuyor.


Geri Dön