17 / 05 / 2024

Cari açıkta büyük tehlike! Son 11 yılın rekoru kırıldı!

Cari açıkta büyük tehlike! Son 11 yılın rekoru kırıldı!

Cari işlemler dengesi mayısta 7,9 milyar dolar açık verirken, kesintisiz açık verilen dönem 19 aya, beş aylık açık 37,7 milyar dolara ulaştı. Yıllık cari açık yaklaşık 60 milyar dolarla son 11 yılın en yüksek düzeyine çıktı.



Cari açıkta büyük tehlike! Son 11 yılın rekoru kırıldı!

REZERVLERDE 39 MİLYAR DOLARLIK ERİME

Cari açık büyürken, rezervler ise hızla eridi. Mayıs ayında resmi rezervlerde 16 milyar 578 milyon dolarlık azalma oldu. Ocak-mayıs dönemindeki erime ise 39 milyar 23 milyon dolara yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde cari açık finansmanı için 10 milyar 388 milyon dolar rezerv kullanımı olmuştu. İlk beş ay olarak net çıkış 13 milyar 690 milyon dolara çıktı.

Cari denge bu yıl nisan ayında enerji ve altın dışında da 480 milyon dolarla açık verirken, mayıs ayında ise bu iki kalem hariç cari işlemler açığı 1 milyar 283 milyon dolara yükseldi.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön