29 / 04 / 2024

CarrefourSA binası LEED Gold Sertifikası aldı!

CarrefourSA binası LEED Gold Sertifikası aldı!

CarrefourSA'nın İstanbul Maltepe'deki Genel Müdürlük Binası, LEED BD+C: Core and Shell kategorisinde 67 puanla LEED Gold Sertifikası almaya hak kazandı.



CarrefourSA'dan yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilirlik odağı kapsamında marketlerinde ve genel merkezinde fotovoltaik pil uygulamasından atık yönetimi projelerine kadar çok sayıda doğa dostu çalışmaya imza atan CarrefourSA, enerji tasarrufu alanında yeni bir başarı elde etti. 


İstanbul Maltepe'de bulunan CarrefourSA Genel Müdürlük Binası, LEED BD+C: Core and Shell kategorisinde LEED Gold Sertifikası alarak, yeşil bina unvanını elde etti. LEED Gold Sertifikası'nı alan şirket, sorumlu iş anlayışıyla bundan sonra geliştireceği projelerinde LEED Platinum sertifikasını alma hedefiyle yeşil çalışmalarına devam ediyor. 


LEED (Leadership in Energy and Environmental Design/ Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) olarak adlandırılan sertifika sistemi, binalarda tasarım, inşaat ve sonrasında operasyonel çözümler konusunda standartları bulunan uluslararası kabul görmüş, üçüncü taraf doğrulaması sağlayan bir sertifikasyon sistemi olarak tanımlanıyor. Sistem, USGBC US Green Building Council/ABD Yeşil Bina Konseyi) tarafından yönetilip geliştiriliyor. 


'Sürdürülebilirlik anlamında değer katacak'


Açıklamada görüşlerine yer verilen CarrefourSA Yatırım ve İnşaat Direktörü Onur Ehliz, LEED Gold Sertifikası'nın genel müdürlük binalarının uluslararası platformlarda tanınmasını ve sürdürülebilirlik anlamında markaya değer katacağını belirtti. Sertifika ile CarrefourSA'nın Genel Müdürlük binasının daha az su ve elektrik tüketen, çalışanlarına iç hava kalitesi açısından yüksek verimle çalışma ortamı sunan bir bina olarak tescillendiğini ifade eden Ehliz, şunları kaydetti: 


"Bugüne kadar marketlerimizde ışıklandırmadan soğutma sistemlerine kadar birçok alanda çevreyi koruyan ve enerji tasarrufu sağlayan sistemler kullanmaya özen gösterdik. Enerji verimliliğini sağlamak için bireyden sivil toplum kuruluşlarına, toplumun her unsuruna büyük görev düşüyor. Sanayi kuruluşları da bu zincirin en önemli halkalarından biri. Bu sertifikayla enerji verimliliğine katkıda bulunarak aynı zamanda hitap ettiğimiz kitlenin farkındalığının artmasına katkıda bulunmak bizler için gurur verici." 


Dünya



Geri Dön