28 / 04 / 2024

CarrefourSA Expres mağazası Şişli'de açıldı

CarrefourSA Expres mağazası Şişli'de açıldı

CarrefourSA'nın Türkiye'de 161'inci, İstanbul'da 45'inci CarrefourSA Expres mağazası Şişli'de açıldı



CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, Şişli'de açılan yeni mağazalarında ilk defa şehrin merkezine yakın olmak ve büyüme planlarını sağlayabilmek adına küçük süpermarket formatında bir deneme yaptıklarını kaydetti.

CarrefourSA'nın Türkiye'de 161'inci, İstanbul'da 45'inci CarrefourSA Expres mağazası, Şişli'de, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

Açılışın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Özay, Şişli'deki mağazanın İstanbul'un en küçük mağazası olacağını belirterek, ortalama 600-700 metrekare olan mağaza büyüklüklerine karşın bu mağazanın 250 metrekare büyüklüğe sahip olduğunu ifade etti.

Özay, "İlk defa şehrin merkezine yakın olmak ve büyüme planlarımızı sağlayabilmek adına küçük süpermarket formatında bir deneme yaptık" diye konuştu.

Bundan sonra da tüketim merkezlerinin içerisinde yer alabilmek adına metrekareyi çok gözetmeden daha ufak metrekarelerde mağazalar açacaklarını ancak CarrefourSA Expres konseptini kaybetmemeye dikkat edeceklerini dile getiren Özay, yeni mağazadan yıllık 4 milyon lira ciro beklediklerini söyledi.

Özay, 25 tanesi hipermarket olmak üzere halihazırda toplam 186 mağazaya sahip olduklarını belirterek, "Önümüzdeki yıl haftada 2 ve sene boyunca 100 süpermarket açmayı planlıyoruz" dedi.

Şişli mağazasının bir nevi pilot proje olacağını belirten Özay, yeni açacakları mağazaların yüzde 90 oranında 500 metrekarenin üzerinde olacağını kaydetti.

-"2010'DA CİRO, PAZAR PAYI VE İSTİHDAMIMIZ ARTACAK"-
Perakende sektörüne ve CarrefourSA'nın sektördeki yerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özay, şöyle devam etti:

"2009'un son çeyreğinde pazar payımızı artırdık. 2010'da hem ciro hem pazar payı hem de istihdamımızı ciddi şekilde artırmayı planlıyoruz. İstihdamda yüzde 50'lik bir artış öngörüyoruz. 2010 yılında Bursa'da bir de hipermarketimiz açılacak. Önümüzdeki yıl krizin etkilerinin azalacağını düşünüyoruz. Kriz devam ettiği dönemde de 'Büyümeye önem vereceğiz ve krizden büyüyerek çıkacağız' demiştik. O anlamda sözümüzü tuttuk. Krize rağmen mağaza açılışlarımız arttı.

2010'da da ekonomik durumun daha iyi olacağını düşünmekle beraber, o şekilde gitmese dahi bizim büyüme planımızda bir değişiklik olmayacak."
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

CarrefourSa, en küçük mağazayı Şişli'de açtı

Carrefoursa'nın Türkiye'de 161'inci, İstanbul'da 45'inci CarrefourSA Expres mağazası, Şişli'de açıldı. CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, Şişli'de açılan yeni mağazalarında ilk defa şehrin merkezine yakın olmak ve büyüme planlarını sağlayabilmek adına küçük süpermarket formatında bir deneme yaptıklarını söyledi. Şişli'deki mağazanın İstanbul'un en küçük mağazası olacağını belirten Özay, ortalama 600-700 metrekare olan mağaza büyüklüklerine karşın bu mağazanın 250 metrekare büyüklüğe sahip olduğunu ifade etti. "İlk defa şehrin merkezine yakın olmak ve büyüme planlarımızı sağlayabilmek adına küçük süpermarket formatında bir deneme yaptık" diyen Özay, bundan sonra tüketim merkezlerinin içerisinde yer alabilmek adına metrekareyi çok gözetmeden daha ufak metrekarelerde mağazalar açacaklarını belirtti. Özay ayrıca yeni mağazadan yıllık 4 milyon lira ciro beklediklerini belirterek, "Önümüzdeki yıl haftada 2 ve sene boyunca 100 süpermarket açmayı planlıyoruz. İstihdamda ise yüzde 50'lik bir artış öngörüyoruz" dedi.
Sabah

Carrefoursa'dan 250 metrekarelik ‘Expres'

Carrefoursa Expres 250 metrekareyle en küçük mağazasını İstanbul Şişli'de açtı

Şehir merkezinde iş çevresine de yakın olmak için yeni bir konsept denediklerini anlatan Carrefoursa Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, yeni konsepti büyüme planlarını sağlayabilmek adına yaptıklarını anlattı. Özay, yeni mağazanın Türkiye'de 161'inci Carrefoursa Expres mağazası olduğunu ifade etti. Özay, 25 tanesi hipermarket olmak üzere 186 mağazaya sahip olduklarını belirterek, “Önümüzdeki yıl haftada 2 ve sene boyunca 100 süpermarket açmayı planlıyoruz” dedi.
Milliyet

161. CarrefourSA Expres Şişli'de 
 
CarrefourSA'nın Türkiye'de 161'inci, İstanbul'da 45'inci CarrefourSA Expres mağazası, Şişli'de açıldı.

İstanbul'un en küçük mağazası olan mağaza, 250 metrekare büyüklüğe sahip. CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, "İlk defa şehrin merkezine yakın olmak ve büyüme planlarımızı sağlayabilmek adına küçük süpermarket formatında bir deneme yaptık." dedi.
Zaman

CarrefourSA 2010 yılında 100 süpermarket açacak

Türkiye'de 25'i hiper, 161 de süpermarket olmak üzere 186 mağazayla faaliyet gösteren CarrefourSA, 2010'da 100 süpermarket daha açmaya hazırlanıyor

CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, Şişli'de açılan yeni mağazalarında ilk defa şehrin merkezine yakın olmak ve büyüme planlarını sağlayabilmek adına küçük süpermarket formatında bir deneme yaptıklarını söyledi.
CarrefourSA'nın Türkiye'de 161'inci, İstanbul'da 45'inci CarrefourSA Expres mağazası, Şişli'de, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün katılımıyla düzenlenen törenle açıldı. Özay, Şişli'deki mağazanın İstanbul'un en küçük mağazası olacağını belirterek, ortalama 600-700 metrekare olan mağaza büyüklüklerine karşın bu mağazanın 250 metrekare büyüklüğe sahip olduğunu ifade etti. Özay, “İlk defa şehrin merkezine yakın olmak ve büyüme planlarımızı sağlayabilmek adına küçük süpermarket formatında bir deneme yaptık” diye konuştu. Bundan sonra da tüketim merkezlerinin içerisinde yer alabilmek adına metrekareyi çok gözetmeden daha ufak metrekarelerde mağazalar açacaklarını ancak CarrefourSA Expres konseptini kaybetmemeye dikkat edeceklerini dile getiren Özay, yeni mağazadan yıllık 4 milyon lira ciro beklediklerini söyledi.
Özay, 25 tanesi hipermarket olmak üzere halihazırda toplam 186 mağazaya sahip olduklarını belirterek, “Önümüzdeki yıl haftada iki ve yıl boyunca 100 süpermarket açmayı planlıyoruz” dedi. Şişli mağazasının bir nevi pilot proje olacağını belirten Merter Özay, yeni açacakları mağazaların yüzde 90 oranında 500 metrekarenin üzerinde olacağını kaydetti.

Çalışan sayısı artacak
Perakende sektörüne ve CarrefourSA'nın sektördeki yerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu yılın son çeyreğinde pazar payımızı artırdık. Önümüzdeki yıl hem ciro hem pazar payı hem de istihdamımızı ciddi şekilde artırmayı planlıyoruz. İstihdamda yüzde 50'lik bir artış öngörüyoruz. 2010 yılında Bursa'da bir de hipermarketimiz açılacak. Önümüzdeki yıl krizin etkilerinin azalacağını düşünüyoruz. Kriz devam ettiği dönemde de 'Büyümeye önem vereceğiz ve krizden büyüyerek çıkacağız' demiştik. O anlamda sözümüzü tuttuk. Krize rağmen mağaza açılışlarımız arttı. 2010'da da ekonomik durumun daha iyi olacağını düşünmekle beraber, o şekilde gitmese dahi bizim büyüme planımızda bir değişiklik olmayacak.”
Radikal


Geri Dön