03 / 05 / 2024

CarrefourSA İçerenköy AVM Gülaylar'a devredildi!

CarrefourSA İçerenköy AVM Gülaylar'a devredildi!

İstanbul İçerenköy’de bulunan pek çok yatırımcının markajına giren CarrefourSA AVM için devir işlemleri başlayacak. CarrefourSA İçerenköy AVM Gülaylar'a devredildi.



269 milyon Euro'ya Gülaylar Group'a satılacağı gündemden düşmeyen İçerenköy Alışveriş Merkezi, Rekabet Kurulu'nun onayı ile Gülaylar Grup’un gayrimenkul geliştirme kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren City’s Gayrimenkul'ün vasıtası ile İstanbul Gayrimenkul'e devredilecek. 

 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; 1993 yılında Türkiye'nin ilk hipermarketi olarak faaliyete başlayan İçerenköy CarrefourSA ile ilgili yeni bir gelişme gündeme geldi. Son zamanlarda ''Satılıyor''  haberleri yer alan İçerenköy Alışveriş Merkezi'nin City's Gayrimenkul Geliştirme AŞ vasıtasıyla İstanbul Gayrimenkul tarafından devralınması işlemi onaylandı. 

 

REKABET KURULU'NDAN ONAY
Rekabet Kurulu'ndan gelen haber satış haberlerini doğruladı. Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada Bainbridge Holding AŞ adına kayıtlı İçerenköy Alışveriş Merkezi ve üzerinde bulunduğu taşınmazın City's Gayrimenkul Geliştirme AŞ vasıtasıyla İstanbul Gayrimenkul tarafından devralınması işlemi bugün onaylandı. 

 

GÜLAYLAR'IN OLDU
City's Gayrimenkul Geliştirme AŞ.'nin City's ve Meydan AVM'nin sahibi Gülaylar Group olarak biliniyor. Kuyumculuk, turizm, gayrimenkul geliştirme ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Gülaylar Group, son dönemde AVM ve gayrimenkul yatırımlarıyla dikkat çekiyor.

 

'269 MİLYON EURO'

Yılda 21 milyon kişinin ziyaret ettiği ve kiralanabilir alanı 65 bin 400 metrekare seviyesinde olan 127 dönüm alan üzerine kurulu İçerenköy Alışveriş Merkezi'ne 269 milyon Euro fiyat teklif edildiği konuşuluyor. 


Geri Dön