28 / 04 / 2024

Çatalca Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulu açıldı!

Çatalca Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulu açıldı!

Çatalca’nın Akalan Mahallesi’ne Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından 46 gün gibi kısa bir sürede inşa ettirilen Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulu açıldı.




Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün iş birliği ile inşa ettirilen Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulu düzenlenen resmi törenle açıldı.

 

Çatalca Belediyesi'nde yer alan habere göre, eğitim ve kültür alanındaki hizmetlerine ve kalıcı eserlerine bir yenisini daha ekleyen Belediye Başkanları Hasan Akgün ve Cem Kara, ihtiyacı karşılamaya yetmeyen 1952 yılında yapılan 4 derslik ve bir anaokulundan oluşan Akalan İlkokulu’nun yerine  ortaokulunda eklendiği aynı zamanda kütüphane ve bilgisayar odası gibi öğrencilerin vakit geçirebileceği sosyal ve kültürel donanımlara sahip yeni bir okul inşa ettirdi. 6 Temmuz 2017 tarihinde inşaatına başlanan ve başkanlar tarafından her aşaması takip edilen okul, 2017-2018 eğitim-öğretim dönemine yetiştirilerek 46 gün gibi kısa bir sürede tamamlandı.

 

Akalan Atatürk İlk ve Ortaokulu’nun açılışı; İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Silivri Kaymakamı Ali Partal, Çatalca Garnizon Komutanı Abdulvahap Bozkurt, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve eşi Nurhan Kara, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Büyükçekmece Subay Orduevi Müdürü Albay Caner Demirkol yanı sıra İBB Meclis Üyeleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hatice Özdemir, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saçak, Çatalca Muharip Gaziler Derneği Başkanı İsmail Atak ve Dernek Üyeleri, Çatalca ve Büyükçekmece Mahalle Muhtarları, Büyükçekmece ve Çatalca Siyasi Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, STK Temsilcileri, Çatalca ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri, daire amirleri ve okul müdürlerinin katılımıyla yapıldı. 

 

 


Geri Dön