01 / 05 / 2024

Şanlıurfa Vergili İlk ve Ortaokulu hizmete açıldı!

Şanlıurfa Vergili İlk ve Ortaokulu hizmete açıldı!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye Vergili Mahallesinde inşaatı tamamlanan 12 derslikli Vergili İlk ve Ortaokulu açıldı.



 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in göreve gelmesiyle birlikte yatırım programına aldığı ve ihaleleri yapılarak inşaatına başlanan 393 okuldan bir tanesi, Eyyübiye ilçesine bağlı Vergili kırsal mahallesinde hizmete açıldı.

Şanlıurfa63'te yer alan habere göre, 2018 Mart ayında inşaatına başlanan ve 8 ayda tamamlanarak eğitim öğretimin hizmetine açılan 8 derslik ve 2 lojmandan oluşan Vergili ilk ve ortaokulunun açılış törenine, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı ve Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Tevfik Koçer, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Dobur, mahalle sakinleri ve basın mensupları katılım gösterdi. Okulun salonunda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Vali Erin, geçen hafta başlayan okul açılışlarına bugün Vergili köyünde devam ettiklerini belirterek törene iştirak edenlere teşekkür etti.

Çocukların eğitimi ve geleceğe hazırlanmasının önemiyle ilgili konuşan Vali Erin, “Bu kadar genç nüfusun olduğu bir memlekette, kalkınmamızın, gelişmemizin, dünyada daha etkili söz sahibi olabilmemizin olmazsa olmaz koşulu, çocuklarımızı iyi yetiştirmek, geleceğe iyi hazırlamaktır. Bu amaçla son on altı yıldır Şanlıurfa’da eğitim öğretim anlamında gerçekten çok büyük işler gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor” dedi.

2000’li yılların başında 5 bin 400 olan derslik sayısının 2017’ye gelindiğinde 17 bin 400’ü aştığını söyleyen Vali Erin, 2017 yılının Şanlıurfa’da eğitim öğretim için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.


Geri Dön