28 / 04 / 2024

Çatalca Nakkaş'da 15 bin 500 dönümlük arazi istimlak ediliyor!

Çatalca Nakkaş'da 15 bin 500 dönümlük arazi istimlak ediliyor!

Çatalca Nakkaş Mahallesi'nde 15 bin 500 dönümlük arazi istimlak ediliyor. Halkı tedirgin eden istimlak kararının ardından ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Nakkaş Mahallesi'ni ziyaret etti.




Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu'nun 2942 sayılı kamulaştırma kanunun 27. maddesine göre Bakanlar Kurulunca 11/10/2016 tarihinde kararlaştırılıp, Resmi Gazete de yayınlanmasının ardından Çatalca Nakkaş Mahallesi'nde 15 bin 500 dönümlük arazi istimlak ediliyor. Halkı tedirgin eden istimlak kararının ardından ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Nakkaş Mahallesi'ni ziyaret etti. Burada Mahalle Muhtarı ve vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Cem Kara, harita üzerinde istimlak edilecek olan bölgeleri inceledi. Olayın çok taze olduğuna dikkat çeken Başkan Cem Kara, “ olayı anlayıp ona göre itirazlarımızı yapacağız. Buraları el değmemiş bakir alanlar. Bu istimlak şekliyle neredeyse mahallenin 1/3'ü gidiyor. Konuyu araştıracağız, öğreneceğiz, gerekli girişimleri yapacağız. Bölgenin tarım alanları olduğunu anlatacağız. Konuyu Ulaştırma Bakanlığına, TBMM’ye taşıyacağız. En kısa zamanda paftaları da alıp Ankara’ya gideceğim, konuyu izah edeceğim” dedi.


Tarım yapılacak alan kalmıyor


Mahalle halkının tedirgin olmasıyla ilgili olarakta kısa bilgi veren Başkan Cem Kara “Nakkaş Mahallemizde, 2928 parsel ve 46700 dönüm arazi var. 985 parsel ile ilgili kamulaştırma kararı alınmış, bu da 15500 dönüm yapar. % 33’ü kamulaştırma kapsamına alınmış. Bu durum haklı olarak Nakkaş Halkını tedirgin etmekte ve toprak varlığının 1/3'ü kamulaştırılmaktadır. Birinci sınıf tarım arazisi olan bölgede nerede ise tarım yapılacak alan kalmamaktadır. Benzer durum, İzzetin Mahallesi içinde söz konusudur. İzzetin Mahallesi'nde inceliyoruz” dedi


 


Çatalca Belediyesi



Geri Dön