17 / 05 / 2024

Çatalca'da arazi almak için geç kalınmadı!

Çatalca'da arazi almak için geç kalınmadı!

Fatih Sultan Mehmetin sınıra yakınlığı itibariyle fetihten sonra bu şehri Allaha emanet ettim dediği Çatalca, bugün Üçüncü Boğaz Köprüsü, yeni gümrük alanı ve kanal projeleriyle dikkat çeken lokasyonlar arasında yer alıyor



Çatalcanın merkezindeki dairelerin metrekare fiyatları 1.200 / 1.400 TL arasında değişirken, kiralar 450 TL ile 850 TL aralığında seyrediyor.

REMAXın Çatalcadaki resmi üyesi Remax-Erguvanın brokerı ve aynı zamanda Genel Müdürü Engin Eren, bölgenin geleceğini ve şu anki durumunu değerlendirdi.

ÜÇÜNCÜ BOĞAZ KÖPRÜSÜ PROJESİ

Engin Eren: bölge devletin yeni projeleriyle canlanacak

REMAX Erguvanın Genel Müdürü Engin Eren, bölgede önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek Üçüncü  Boğaz Köprüsü, yeni gümrük alanı ve kanal projeleriyle Çatalcanın daha çok talep göreceğine, yatırımcısının yüzünü güldüreceğine inanıyor. Eren, önümüzdeki ocak ayında ihaleye çıkarılacak üçüncü Boğaz Köprüsü, diğer adıyla Kuzey Marmara Otoyolu Projesinin gişe çıkışları ve geçiş yollarının bölgenin cazibesini artıracak. dedi.  Geniş alana yayılan, planlı ve düzenli müstakil villa projelerinin, köprü projesinden sonra  hızla artacağını söyleyen Engin Eren, Kemerburgaz ve Beykoz konaklarına benzer yapılaşma ve yeni planlı müstakil veya site projeleri bölgenin geleceğini farklı duruma getireceğini düşünüyoruz. Çatalca merkezde satılmakta olan dairelerin m² fiyatları 1.200-1.400 TL civarında seyrediyorr. Bölgenin gelişmesiyle birlikte nüfusunda da bir artış olmasını bekliyoruz. Daire kiralama fiyatları ise eski ve yeni daire durumlarına göre 450/850 TL arasında değişiyorr. şeklinde konuştu. Köprü gişe çıkışlarının Serbest Bölgeyi ve yeni gümrük alanını canlandıracağını düşündüğünü söyleyen Eren, Dövizin ve altından kazanc elde eden tüketiciler, kazançlarını araziye yatırıyorlardı. Şimdi bu projelerden sonra arsa satışlarında ciddi artış ve talepler bekliyoruz. dedi.

Yeni gümrük alanı

Halkalı Gümrüğü, Çatalca ile Büyükçekmece arasında bulunan Muratbey Bölgesine taşınıyor. Bölgede hareketlilik var. Gümrüğün taşınma haberinden önce arazilerin metrekare fiyatları 15 TL/Br.  civarında iken şu anda 25 TL civarında oldu. Bu fiyattan daha yüksek satışa çıkan arsalar da mevcut. Konut imarlı yerlerin fiyatlarını m² 40 TL iken şu anda 60/65 TL fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Dolasıyla bölge hakkında çıkan devletin yapacağı proje haberlerinin, arsa fiyatlarını yükseltmiş olduğunu görüyoruz. Öte yandan gümrüğün taşınması bölgedeki müstakil villa, köy evi ve daire fiyatlarına olan talebi de her geçen gün artıyor.

Arazi almak için geç kalınmadı

İstanbul Kanal için planlanan bölge Çatalcanın Çiftlikköy, Karacaköy, Belgrat, Yalıköy, Kalfaköy, İhsaniye, İnceğiz i olumlu yönde etkileyecek. Kanal Projesinin hayata geçirilmesi Trakya bölgesi için de önemli bir yatırım imkanı oluşturacak. Bölgedeki arazi fiyatları projenin duyurulmasından sonra yüzde25-30 civarında değişime uğradı ve muazzam bir haraketlilik yaşanmaya başlandı. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte biraz durgun görünsede önümüzdeki  eylül ve ekim aylarından sonra tekrar hareketli döneme geçileceğini düşünüyorum. 1/100.000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı çerçevesinde her açıklanan yeni proje haberleri bölgedeki arazi fiyatlarını yükseltmeye devam ettirecek. Kanaatimizce en önemli somut adım III. Köprü olarak bilinen Kuzey Marmara Otoyol Projesinin hayata geçmesi ve Halkalı Gümrüğünün taşınması ile oluşacak. Ancak arazi almak için geç kalınmadı. Yatırım yapmak isteyen tüketiciler aceleci davnmamalı. Bütçesine uygun, amacına uygun arazi için mutlaka uzmanlardan destek alınmalı. Örneğin İSKİ Koruma Bantlarına, Orman sınırlama haritalarına ve istimlak görecek alanlarının durumlarını bilmeden yatırım yapmamak gerekiyor.Çatalcada arazi fiyat aralığı 13/30 TL arasında değişiyor. dedi.

Evren Kotoğlu / HÜRRİYET


Geri Dön