19 / 05 / 2024

Çatalcalı emlakçılar imar izninde ısrarlı!

Çatalcalı emlakçılar imar izninde ısrarlı!

AKP İstanbul Milletvekili Kaynarca ve AK Parti ilçe Başkanı Barutça, emlakçıların istek ve görüşlerini dinlerken, şikayetlerini aldı. Emlakçılar, ilçenin 39 mahallesinin birden imara açılmasını bu konuda sessiz kalan belediyeyi de şikayet etti.



EMLAK sektörü çalışanlarıyla bir araya gelen AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca "Çatalca'da dokuyu bozmayacak ne İstanbul'un havasını suyunu karşılayan bir Üçe olarak gelişim sağlanmalı. Yani sıkından dile getirirken bu ilçe için önerilerinizi de bekliyorum" dedi Kaynarca'nın açıklamasının ardından konuşan emlakçılar "Öncelikli olarak Çatalca'ya sanayi bölgesi belirlenmeli. 

Bacasız sanayi Çatalca'ya getirilmeli. Çatalca'nın bu projeler için hazine arazileri ve meraları kullanılmalı" tekliflerinde bulunurken, emlak sektörünün özellikle mera arazileri üzerine düşünceleri olması kafaları karıştırdı. 


Kaynarca: Sanayi olması zor

Tapu dairesi ve korsan emlakçılar ile ilgili sıkıntılarını da dile getiren emlakçılar "Birçok işimiz bu korsan emlakçılar yüzünden elimizden gidiyor Devlet bu konuya el atmalı. Tapu dairesinden ve müdürden yana da sıkıntılar yaşayınız" dedi. Kaynarca tüm bu sorunlarını ve önerilerin üzerine "Çatalca İstanbul'un su kaynaklarının büyük bir bölümünü sağlayan ilçemiz. Gelişirken suyu koruyan, Akciğer pozisyonunu devam ettiren bir ilçe olarak gelişmeli. Sanayi kurulması su havzası sebebi ile zor. Bacasız sanayi konusunda fikirler paylaşılabilir. Ama mera arazileri halkın ortak kullanım arazileriyle: Hayvancılık üe uğraşan vatandaşlarımızın, hiç bir geldi ile vasfını kaybetmediği sürece dokunulamayacak arazilerdir" diyerek mera arazileri konusunda mera kanununun açık bir şekilde kati olduğunu dile getirdi 


Gazete İstanbul 


Geri Dön