23 / 07 / 2024

çatalca imara açıkmı

çatalca imara açıkmı

AKP İstanbul Milletvekili Kaynarca ve AK Parti ilçe Başkanı Barutça, emlakçıların istek ve görüşlerini dinlerken, şikayetlerini aldı. Emlakçılar, ilçenin 39 mahallesinin birden imara açılmasını bu konuda sessiz kalan belediyeyi de şikayet etti.

Orhan Sayım: Bursa'da verimli araziler imara açılmamalı!

Bursa'daki inşaat sektörünün Türkiye geneline bağlantılı olarak hızlı ilerlediğini söyleyen Orhan Sayım, Bursa Hayat'a özel açıklamalarda bulundu. Sayım, "Verimli toprakların imara açılıp üzerine beton yığınlarının yapılması çok büyük sıkıntılar doğurur. " dedi.

Kumkapı ve Yedikule imara açılıyor!

CHP’li 8 meclis üyesinin açtığı dava reddedildi, Sirkeci Garı ve İETT Garajı alanı şimdilik kurtuldu ama Kumkapı ile Yedikule imara açılıyor.

Antalya Tünektepe imara açılıyor!

2,5 milyon hektar alanı kapsayan SİT kavramı değişti. SİT alanlarını imara açmayı amaçlayan çalışma kapsamında Tünektepe'nin de imara açılmasını öngören raporla Çeşme ve Tuz Gölü olmak üzere 1000'nün üzerindeki yerde eski SİT sınırları yeniden belirlendi..

Gaziantepli emlakçılar imara açılan bölgeleri gezdi!

Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mehmet Aytaç ve yönetim kurulu üyeleri, Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçe genelinde imara açılan bölgelerde, yol açma ve alt yapı çalışmalarını inceledi.

Gaziantep Şahinbey'de riskli alanlar imara açılıyor!

18 mahallede revizyon nazım imar planı değişikliğine CHP'liler ret oyu kullandı. CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, "Buralar daha önce riskli alan ilan edildi. Şimdi tekrar imara açılmak isteniyor. Ya o karar yanlıştı, ya bugün alınan karar" dedi.

Eskişehir Kızılyer'deki araziler imara açıldı!

Kızılyer olarak bilinen Sümer ve Osmangazi mahallelerindeki tarım vasfını kaybeden arazilerin imara açılmasında bir adım daha atıldı. Büyükşehir Meclisi’nde 1/1000’lik planlar da oybirliği ile kabul edildi.

Muş Bayraklı Tepe imara açılıyor!

Muş Belediyesi, Bayraklı Tepe'yi kentsel gelişim planı olarak imara açmak için zemin etüdü çalışması başlattı.

Kaçak yapı ve sit alanlarının imara açılması suç olmalı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi doğal sit alanlarının imara açılması ve hazine arazilerinin satılmasını yasalara aykırı kaçak yapı yapmanın suç olarak kabul edilmesi gerektiğini yazılı bir basın açıklaması ile belirtti.

Kozyatağı Mehmet Çavuş Cami'nin parkı imara açıldı!

Kozyatağı Mehmet Çavuş Cami'nin içerisindeki park, plan değişikliği ile imara açılıyor. CHP'li Doğan: Plan yasalara aykırı ve rant uğruna yapıldı.

Şanlıurfa'daki tarım arazilerinin imara açıldığı iddiası mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'daki tarım arazilerinin imara açıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını İçişleri Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'ya iletti..

Gaziantep Meclisi'nde yeşil alanların imara açılmasına itiraz!

Gazantep Büyükşehir Belediye Meclisi, yine yeşil alanların imara açılmasını tartıştı. CHP Metro'nun etrafını imara açmaya olanak sağlayacak maddeye itiraz etti.

Kuzey İstanbul projelerinin çevresi imara açılmamalı!

İstanbul 3. Havalimanı'nın 14 milyar dolarlık yatırımla diğer büyük projelerden ayrıştığı ifade edilen Makine Mühendisleri Odası’nın raporunda, özellikle Kuzey İstanbul projelerinin çevrelerinin alanı ilan edilerek, imara açılmasının önlenmesi istendi.

Silivri Belediyesi imara açılacak arazi iddalarını yıktı!

Silivri Alipaşa Mahallesi'nde şahıslara ait tarım arazilerini tel çitle çevirerek "imara açılacaktır" şeklinde tabela dikenler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirilirken, Silivri Belediyesi yıkım ekipleri tarafından arazi içerisinde bulunan tabela yıkıldı.

çatalca imara açıkmı Haberi

çatalca imara açıkmı

EMLAK sektörü çalışanlarıyla bir araya gelen AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca "Çatalca'da dokuyu bozmayacak ne İstanbul'un havasını suyunu karşılayan bir Üçe olarak gelişim sağlanmalı. Yani sıkından dile getirirken bu ilçe için önerilerinizi de bekliyorum" dedi Kaynarca'nın açıklamasının ardından konuşan emlakçılar "Öncelikli olarak Çatalca'ya sanayi bölgesi belirlenmeli. 

Bacasız sanayi Çatalca'ya getirilmeli. Çatalca'nın bu projeler için hazine arazileri ve meraları kullanılmalı" tekliflerinde bulunurken, emlak sektörünün özellikle mera arazileri üzerine düşünceleri olması kafaları karıştırdı. 


Kaynarca: Sanayi olması zor

Tapu dairesi ve korsan emlakçılar ile ilgili sıkıntılarını da dile getiren emlakçılar "Birçok işimiz bu korsan emlakçılar yüzünden elimizden gidiyor Devlet bu konuya el atmalı. Tapu dairesinden ve müdürden yana da sıkıntılar yaşayınız" dedi. Kaynarca tüm bu sorunlarını ve önerilerin üzerine "Çatalca İstanbul'un su...