28 / 04 / 2024

Eskişehir Kızılyer'deki araziler imara açıldı!

Eskişehir Kızılyer'deki araziler imara açıldı!

Kızılyer olarak bilinen Sümer ve Osmangazi mahallelerindeki tarım vasfını kaybeden arazilerin imara açılmasında bir adım daha atıldı. Büyükşehir Meclisi’nde 1/1000’lik planlar da oybirliği ile kabul edildi.



Yıllardır Eskişehir’in gündeminde olan Sümer ve Osmangazi mahallelerinde bulunan ve Kızılyer olarak bilinen mevkideki tarım vasfını kaybeden arazilerin imara açılması konusunda daha önce 1/5000’lik planların kabul edilmesiyle alan imara açılmış, ancak 1/1000’lik planların da kabul edilmesi gerektiği belirtiliyordu. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dünkü toplantısında alanla ilgili 1/1000’lik imar planı değişiklikleri de oybirliği ile kabul edildi. Değişikliklerin bir askıya çıkacağı ve itirazlar olursa kabul edileceği, planların kesinleşmesinin ardından bölgedeki inşaatlar için ruhsatların da verilebileceği ifade ediliyor.


“KÜÇÜK SANAYİ DE BÖYLE OLMASIN” 

Meclis toplantısında Kızılyer mevkisi ile ilgili gündem maddesi görüşülürken AK Partili meclis üyesi Mustafa Birsen, “Kızılyer mevkisi kronik bir sorun haline gelmişti. Şu an inşallah çözüme kavuşacak. 18 ay sonra belediye bu maddeyi önümüze getirdi. Umarız Küçük Sanayi sitesi ile ilgili de benzer bir durum yaşanmaz” dedi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “4 ay içinde planlanmış, incelenmiş, önünüze getirilmiş, gayet doğal” derken, Birsen, “18 ayı aslında insaflı söyledim. Doğrusu 20 ay. Tekrar temenni ediyorum, Küçük Sanayi sitesinde böyle olmamasını” diye konuştu. Konu oybirliği ile kabul edildi. 


BÜYÜKERŞEN: UMALIM Kİ KIŞ ÇABUK GEÇSİN 

Meclis toplantısında ayrıca AK Parti grubundan Ahmet Yapıcı, köy yollarını gündeme getirerek, “Köy yollarında ciddi sıkıntılar var. Kış geldi ama yapılmayan yollar var. Bu konuda vatandaşlar bana iletiyorlar. Ne yapacaksınız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Sorunların farkındayız. Soğuk asfalta para gerekiyor. Maalesef bu yıl böyle geçecek. Umalım ki kış çabuk geçer. Her ne kadar çareler tükenmez desek de bazen olmuyor” dedi. Yapıcı ayrıca, “Belediye bürokratlarının bazı konularda hem belediye meclisinde müdahil olup, hem de dışarıda konuşması şık değil. Sorunları burada konuşup burada halledebilir” dedi. 


2 Eylül Gazetesi


Geri Dön