09 / 05 / 2024

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorduğu soruya verdiği yanıta, "Bu konuda iki şey söyleyebilirim. Birincisi, kat malikleri kurulunda alınan kararlar kesin bağlayıcıdır. Bir mahkeme kararı ile iptal edilmedikçe mutlaka yerine getirilecektir" ifadelerini kullanarak başladı. Kat malikleri kurul kararlarını da yöneticinin yerine getrmesi gerektiğinden, bu yer için gerekli paranın toplanacağına ve onarımın yapılacağına dikkat çeken Heper, "Bunun için yönetici para toplayabildiği komşulardan gelen para ile işe başlayacak, diğerlerine de icra takibi yapacak ve neticede bu parayı toplayacaktır" açıklamasında bulundu. 

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı! 

Ödemede gecikenlerin karlı çıkmayacağını aktaran Tamer Heper, bu paranın aylık yüzde 5, senelik yüzde 60 gecikme tazminatıyla beraber alınacağını da dile getirdi. Aynı zamanda bu parayı ödememeleri sebebiyle bir zarar oluşması halinde bu zararı da onların karşılayacağının altını çizen Heper, ikinci hususu da anlattı. 

Çatı onarımı konusunda geçerli bir karar alınmış olduğu için, okuyucunun bütçesinin yetmesi halinde bu onarımı kendisi yapacak ve sonrasında kat maliklerine karşı icra yoluna başvuracağını aktaran Heper, "Çatı onarımı gibi zarar doğuracak hususlarda kat malikleri kurulunda karar alınmasa bile, mahkemece yapılacak bir tespitle acilen onarılması gerektiği yönünde bir bilirkişi raporu alınması durumunda yine bu onarım yapılır ve kat maliklerine rücu edilir" şeklinde konuştu. 

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Okuyucunun en üst katta oturması sebebiyle çatının onun malı olmadığını vurgulayan Heper, çatının her zaman ortak alan olduğunu belirterek onarım gerektirdiğinde tüm bağımsız bölüm maliklerinin bu masrafa katılacağını aktardı. 

Yabancıya konut satışı Haziran'da rekor kırdı! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı?

Fahiş kiralar ucuz Anadolu kentlerine göç başlattı! Konut kiraları nasıl düşecek? 

Yazlığı olanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Mahkemelik olmayın!


Geri Dön