28 / 04 / 2024

Kiralık ev arayanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Kiralık ev arayanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

İstanbul’da yaşayan 34 yaşındaki mimar M. A. ev kiralamak isterken 4 bin TL dolandırıldı. Peki ev kiralarken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli?



İstanbul’da yaşayan 34 yaşındaki mimar M. A. yaklaşık bir aydır kiralık konut arayışındaydı. O güne kadar gördüğü evler ya bütçesinden fazlaydı ya da evin içinde istediği kriterler bulunmuyordu. Ta ki o ilanla karşılaşana kadar... Türkiye’nin en bilindik emlak sitelerinden birinde istediği konumda tam da bütçesine uygun temiz bir ev ilanı gördü. 

Minik bir havuzu ve spor salonu yer alan küçük bir sitedeki bu 2+1 evin fiyatı 4 bin Türk Lirası'ydı. Emsallerine göre hem lokasyon hem de fiyat açısından oldukça iyi olan konutun fotoğraflarını inceledi ve vakit kaybetmeden ilanın sahibiyle iletişime geçti.

Kiralık ev arayanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Telefonda karşısına çıkan kişi, M. A.’ya kendisinin konut sahibi olduğunu, daha önceki kiracıyla sorun yaşadıklarını, daireyi yalnızca güvenilir insanlara vermek istediklerini belirtti. Konutla ilgili olarak kendisini çok kişi aradığı için konuşma burada sonlandı ama Whatsapp üzerinden yazışmayı sürdürdüler. Mülk sahibi olan genç aslında İzmir’de yaşadığına, bu dairede bugüne kadar annesinin oturduğuna ancak 1 ay önce annesinin vefat ettiğine dikkat çekti. Konutu hızlıca güvenebileceği birine kiraya verip İzmir’e döneceğini dile getirdi.

M.A. hem konutu çok beğenmişti hem de konut sahibinin çok düzgün biri olduğunu düşündü. Daireyi tutmaya karar verdi ve bunu söylemek için ilanın sahibini aradı. Ancak ev sahibi, üzgün bir şekilde bir doktor ile anlaştıklarına ve kaporayı aldığına vurgu yaptı. M.A. çok üzüldüğünü belirterek konuşmayı donlandırdığını aktardı.

 


Geri Dön