20 / 05 / 2024

Çay hasat sezonu açıldı! ÇAYKUR 3 günde 730 ton yaş çay aldı!

Çay hasat sezonu açıldı! ÇAYKUR 3 günde 730 ton yaş çay aldı!

Çay hasat sezonu açıldı. Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü üreticiden 3 günde 730 ton yaş çay alımı yaptığı açıklandı.



ÇAYKUR, alımların Artvin ve Rize'nin bir kısmında başlamasından sonra 3 günde 730 ton yaş çay aldı. 

Günlük 9 bin 250 ton yaş çay işleme kapasitesi olan 49 fabrikanın ise 4'ünde yaş çay işlemi gerçekleşiyor.

Yaş çay alımına yarın da devam edileceği kaydedildi.

Çay hasat sezonu açıldı! ÇAYKUR 3 günde 730 ton yaş çay aldı!

2023 YAŞ ÇAY ALIMI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 yılı yaş çay kilogram fiyatının desteklemeyle beraber 11 lira 30 kuruş olacağı duyuruldu.

Bu kapsamda, geçen sene 7 TL olan yaş çay taban fiyatına 2023 yılı için yüzde 64 zam gelmiş oldu. Yaş çayda desteleme bedeli ise 30 kuruşta sabit bırakıldı.

Öte yandan ÇAYKUR çay alımına ilişkin açıklama yaptı. ÇAYKUR tarafından yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz'in yeşil altını yaş çay sezonu 10 Mayıs 2023 tarihi itibari ile başladığı ifade edildi.

Yaş çay hasadında geçen sene olduğu gibi hava şartlarından kaynaklı bir gecikme olduğu belirtilen açıklamada, "Olgunlaşmış yaş çayların hasadı yapılıp teslim edilmesi, hasat yapıp bekletilmemesi, hasadı yapılıp bekletilecekse en iyi bekletilecek yer bahçe olduğunu belirtmek isteriz. Ayrıca bilindiği gibi çayın kalitesi bahçeden başlamaktadır. Her türlü ot, kuru yaprak ve çöplerden arındırılmış çay hasadı yapmamız, kaliteden ödün vermememiz gerekir. Unutulmamalı ki uygunsuz her hasat, kalitesiz bir bahçe çocuklarımızın yarınlarını bugünden yok etmektir. Gelecek nesillere daha sürdürülebilir, sağlıklı, verimli çay ve çay bahçeleri bırakmanın şimdiden yapılacak çalışmalarla olacağının bilinmesini istirham ediyoruz. Çay sezonu özelinde bölgemize, genelde ülkemize hayırlı olmasını diler; sezonun sağlık, mutluluk, afiyet afiyet ve özellikle de bir bayram havasında geçmesini temenni ederiz" ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanı Akar müjdeyi verdi! MSB 30 bin 62 personel alacak! İşte başvuru detayları...

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 


Geri Dön