29 / 04 / 2024

Çayırova Köprüsü’nün yürüyen merdivenleri yapılıyor!

Çayırova Köprüsü’nün yürüyen merdivenleri yapılıyor!

Çayırova-Yenimahalle’de D-100 üzerine yapılan yaya köprüsünün yürüyen merdivenlerinin ve asansörlerin montajı yapılıyor



Çayırova Köprüsü’nün yürüyen merpenleri yapılıyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Çayırova D-100 üzerine kurduğu modern yaya köprüsünün yapımı devam ediyor. Yenimahalle’de yayaların güvenle D-100’den karşıya geçebilmeleri için yapılan köprünün her bir ucunda yer alan yürüyen merpen ve engeli asansörü montajları yapılıyor. Köprü tamamlandığında bölgedeki yaya trafiğinin akışında önemli bir yere sahip olacak.


DURAKLAR KÖPRÜNÜN YANINDA

D-100 üzerinde ilerleyen toplu taşıma araçlarının duraklamaları için köprü yanlarında duraklar yer alıyor. Köprü duraklarla bir bütünlük oluşturarak yolcuların vakit kaybetmeden toplu taşıma araçlarına ulaşmalarına imkân verecek. Eski köprünün bitişiğine yapılan yeni köprü İzmit’teki köprülerle aynı özellikleri taşıyor.




70 METRE UZUNLUĞUNDA

D-100 üzerinde Yenimahalle girişindeki taksi durağı ve akaryakıt istasyonu arasında uzanan eski köprünün yerini modern köprü alacak. 70 metre uzunluğa sahip olan yaya köprüsü çelik malzemeden yapılıyor. Yaya üst geçidinin ikişer inişli ve ikişer çıkışlı olmak üzere dört adet yürüyen merpeni bulunacak. Yaya köprüsünde iki adet yolcu asansörü yer alacak.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön