27 / 04 / 2024

Çayırova OSB Köprülü Kavşağı'nın temeli bugün atılıyor!

Çayırova OSB Köprülü Kavşağı'nın temeli bugün atılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova ve Organize Sanayi Bölgesi arasındaki ulaşımı daha konforlu ve güvenli hale getirmek amacı ile köprülü kavşak yapımı için kolları sıvadı, Çayırova OSB Köprülü Kavşağı'nın temeli bugün atılacak...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova ve Organize Sanayi Bölgesi arasındaki ulaşımı daha konforlu ve güvenli hale getirmek amacı ile köprülü kavşak yapımı için kolları sıvadı. Bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılayacak TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşak temel atma töreni 20 Ekim Salı günü saat 12.00’de gerçekleştirilecek.



BÖLGENİN ULAŞIM SORUNUNA NEŞTER


Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımını daha modern hale getirmek için uygulayacağı dev projeleri Kocaeli’ye kazandırmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Çayırova’da TEM Otoyolu ile Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ulaşım sorununa neşter vuracak köprülü kavşak için ilk adım atılıyor. 3 üst, 2 alt geçidin yapılacağı, 308 bin metreküp kazı, 31 bin ton asfaltın atılacağı köprülü kavşağın temel atma töreni Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve kentin dinamiklerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.


BAĞLANTI SAĞLANACAK


Köprülü kavşak, TEM Otoyolu İstanbul yönünden gelen araçların, organize sanayi bölgelerine ve Çayırova Şekerpınar Mahallesi’ne bağlantısını sağlamak ve yine bu bölgelerden çıkacak araçların TEM Otoyolu İstanbul yönüne bağlantısını sağlayacak.


TRAFİK RAHATLAYACAK


Ağır vasıta ve Organize Sanayi Bölgesi’ne giriş çıkış yapan araçların yoğun olduğu ve trafik sıkışıklığına neden olan bölgeye yapılacak köprülü kavşak ile ulaşım daha rahat nefes almış olacak. Trafik ışıklarının da kaldırılacağı çalışma ile vatandaşların daha konforlu ve güvenli bir şekilde Çayırova Şekerpınar Mahallesi’ne ve OSB’ye ulaşımı sağlayacak.


YAPILACAK İŞLER


6 bin 764 metre yolun yapılacağı üst geçit çalışmasında 308 bin 142 metreküp kazı, 31 bin 825 ton asfalt, 14 bin 969 ton beton imalatı gerçekleştirilecek. 2 bin 700 ton prefabrik kiriş imalatının yapılacağı önemli projede 2 bin 271 metre drenflex boru, bina işleri için çeşitli imalatlar, elektrik ve tesisat işleri yapılacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön