18 / 05 / 2024

ÇAYKUR 630 işçi alacak! İşte başvuru şartları!

ÇAYKUR 630 işçi alacak! İşte başvuru şartları!

ÇAYKUR tarafından, Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde işçi ihtiyacı bulunan yaş çay fabrikaları için işçi alımı yapılacak. Peki ÇAYKUR tarafından yapılacak işçi alımlarında şartlar neler? İşte ayrıntılar...



Başvurular nasıl yapılıyor? 

ÇAYKUR'da işe başlamak isteyen işçi adaylarının 28 Şubat ve4 Mart tarihleri arasında iş günlerinde İŞKUR İl ve İlçe Müdürlükleri aracılığıyla veya www.iskur.gov.tr resmi internet sitesinden başvuru yapabiliyor. 

Birden fazla iş için yapılan başvuruların geçersiz sayılacağı açıklanırken, geçici engelli işçilerinin başvurularının, Rize İli için Cumhuriyet Çay Fabrikasında, Artvin İli için Arhavi Çay Fabrikasında ilana çıkılarak alınacağı belirtildi. Kura sonucu işe girmeye hak kazanan geçici engelli işçi adaylarının İllerindeki ihtiyaçlı  fabrikalara dağıtımının gerçekleştirileceği belirtildi. 

Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde işe alınacak geçici işçiler, 29 Mart 2022 Salı günü saat 10.00 da Rize  Gençlik Merkezi Konferans Salonunda İŞKUR nihai listeleri esas alınarak noter tarafından yapılacak olan kura çekimiyle belirlenecek.

ÇAYKUR 630 işçi alacak! İşte başvuru şartları!

İşe girmeye hak kazanan işçiler talep ettikleri işyerine 2022 yılı yaş çay kampanyası açılışından itibaren işe başlatılacak; başvuru şartlarını taşımayan, işe başlamayan veya istenen belgeleri süresi içinde ibraz edemeyenlerin yerine yine noter kura sıralamasında belirlenen yedek listedeki sıralamaya göre işyerine tahsis edilen sayı kadar işçinin işe başlamasına hak tanınacağı da ilanda belirtildi. 


Geri Dön