28 / 04 / 2024

ÇAYKUR bu yıl 591 bin tonu aşkın yaş çay alımı gerçekleştirdi

ÇAYKUR bu yıl 591 bin tonu aşkın yaş çay alımı gerçekleştirdi

ÇAYKUR, 10 Mayıs 2023'te ve 26 Ekim 2023'te gerçekleşen 2023 sezonunda 591 bin 530 ton 686 kilogram yaş çay alımı yaptı. İşte habere dair ayrıntılar...



ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Ziraat Çay Bahçesi'nde yaptığı açıklamada, yaş çay kampanya süresinin yaklaşık altı ay sürdüğünü belirtti.

Geçen sene yaklaşık 582 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini kaydeden Alim, şöyle devam etti: "Geçen seneye oranla 10 bin ton yaş çay artışı oldu. Yaş çay alımı yükseldiği için sıkıntı olamdı. Üreticilerimiz, son iki yılda kota ve kontenjan kelimesini hiç kullanmadan çaylarını istedikleri yerlere verebildi. Öte yandan sürgünün son zamanlarında haftalık tatil günlerini kaldırıp üreticimizin rahatlığı için her şeyi gerçekleştirdik. Bizler alım saatlerini üreticinin akşam saatlerine göre planladık. Üreticileri mağdur etmeden yaş çaylarını aldık."diye konuştu.

dunya.com'da yer alana habere göre; ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, sezonu verimli sona erdirdiklerine dikkati çekerek, "Bu sene yaklaşık 591 bin ton yaş çay alımı oldu. Bu zamana kadar 4 milyar 645 milyon Türk Lirası ödeme yaptık. Yarın itibarı ile yaklaşık 1 milyar 700 milyon lira yaş çay bedeli daha ödeyeceğiz. Fakat geriye yaklaşık 1,5 milyar lira daha borcumuz kalmış olacak. Zamanı gelince bir ay içinde üreticilerin hesaplarına geçirmiş olacağız. Yıl sonunda borcumuz kalmayacak." diye kaydetti.

ÇAYKUR bu yıl 591 bin tonu aşkın yaş çay alımı gerçekleştirdi

HEDEFLERİMİZDE ŞAŞMA OLAMAYACAK

Kuru çay satışlarının hala daha devam ettğini belirten Alim, sözlerini şöyle sürdürdü: "109 bin ton stokumuz bulunuyor. Tasnif edilmiş iki bin ton, paketli doksan altı bin ton kuru çay satışımız oldu. Toplamda ise 100 bin ton civarında kuru çay satışımız yapıldı. Sene sonu hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Bugün ise soğuk çay satışında ise 71 bin tonu aştık bulunmaktayız. Hedeflerimizde şaşma olmayacak. Geçen sene 640 kişi emekli olmuştu ve bin kişi alım yaptık. Bu yıl 814 kişi emekli oldu. Gelecek yıl şubat-mart aylarında gerekli açıklamayı yapıp personel alımlarımızı yapacağız." dedi. Alim, bayilerin senelik satış rakamının 10 bin ton olduğunu, bu nedenle 109 bin ton stok çayın mayıs ayına kadar büyük oranda tükeneceğini kaydetti.

ÖSYM ile yazıştıklarını, lisans mezunu kurum çalışanlarının KPSS şartıyla memuriyete geçişi için gerekli girişimleri sürdürdüklerini aktaran Alim, iklim değişikliğine ilişkin TÜBİTAK ile çalıştıklarını, rakıma göre çay fidanı projesi yürüttüklerini belirtti. Alim, Diyarbakır, Mardin ve Batman'da çay satışının bu sene yükseldiğini de sözlerine ekledi.

Çay hasat sezonu açıldı! ÇAYKUR 3 günde 730 ton yaş çay aldı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön