04 / 05 / 2024

Çaykur, İkizdere ve Çamlıhemşin'de fabrika kuracak!

Çaykur, İkizdere ve Çamlıhemşin'de fabrika kuracak!

Çaykur, İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerinde kurmayı planladığı organik yeşil çay fabrikası için çalışmaları başlattı. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, organik yeşil çay fabrikası için iki ilçede incelemelerde bulundu...



Çaykur, İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerinde kurmayı planladığı organik yeşil çay fabrikası için çalışmaları başlattı. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, iki ilçede incelemelerde bulundu.



Sütlüoğlu, yatırım programlarında yer alan organik yeşil çay fabrikası için İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerinde yer aradıklarını belirterek, “İkizdere’de uygun bir Hazine arazisi var. O konudaki girişimlerimizi yazışmalarımızı yaptık, sonucunu bekliyoruz. Çamlıhemşin ilçesinde ise arsa arama çalışmaları devam ediyor. Uygun olan arsada  bu yıl fabrikanın temellerini atmak istiyoruz” dedi.




2015 yılında başlanacak

Çamlıhemşin ilçesinde organik çay fabrikası olabilecek alternatif  birkaç araziyi gezerek yerinde incelediklerini anlatan İmdat Sütlüoğlu, “Bunlarla  ilgili teknik bilgiler bize intikal edecek. İlgili diğer bakanlıklarla da  görüşmelerimizi yapacağız. İnşallah burada en kısa zamanda fabrika arazisini  netleştirerek, 2015 yatırım bütçesine bu ödenekleri koymak suretiyle fabrikamıza  başlamak istiyoruz. Bu sene hem Çamlıhemşin hem de İkizdere fabrikalarımıza  başlamak istiyoruz” diye konuştu.



Milliyet 




Geri Dön