03 / 05 / 2024

TOKİ ile Hemşin'de ahşap ve yeşil bir arada!

TOKİ ile Hemşin'de ahşap ve yeşil bir arada!

TOKİ, Rize Hemşin'de merkez mahallenin yaklaşık tümünü kapsayan konut projesiyle, yerel mimari ve yöre coğrafyasının esas alındığı özgün bir mahalle projesini hayata geçiriyor. 



Türkiye'nin farklı şehirlerinde mahalle konseptinde tasarlanmış projelere ağırlık veren TOKİ, Rize'nin Hemşin ilçesinde artan konut ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni bir konut projesi yapıyor. 23 bin 645 metrekarelik alanda yöresel nitelikler dikkate alınarak tasarlanan proje, şehrin yeni gelişme alanı içinde yer alıyor.

Nüfusu ve ekonomik hareketliliği yoğun olmayan ilçede yürütülen projeyle, mevcut yapıların yenilenmesi ve aynı zamanda ticaret ve turizm birimleriyle ekonomik katma değer yaratılması hedefleniyor.

DİNAMİK MAHALLE YAŞANTISI

Projede, 12 blok hâlinde planlanan 108 konutun yanı sıra kreş, kaymakamlık binası ve 24 dükkân bulunuyor. Geleneksel mahalle yerleşimleri esas alınarak tasarlanan yeni konutlarında kullanışlı yeşil ara mekânlar, çocuk oyun alanları gibi sosyal donatılar ile yerleşimin dinamik ve hareketli kılınması amaçlanıyor.

AHŞAP VE YEŞİL

Karadeniz'in tüm güzelliklerini yerleşim alanı içinde sunma arayışıyla Hemşin Deresi ve vadi manzarası korunarak tasarlanan proje alanında güçlü peyzaj uygulamaları yer alıyor. Tasarımda evler manzara cepheli konumlanırken, alt kottan yeşilin, üst kottan vadi manzarasının görülmesi sağlanıyor.

Karadeniz Bölgesi'nin hâkim yapı malzemelerinden ahşap ve taş, projede de öne çıkan unsurlar arasında yer alıyor. Bu doğrultuda yerel mimariden esinlenilerek uzun ömürlü malzemeler ile taş ve ahşap görünümlü kaplama öğeleri tercih ediliyor.


Geri Dön