09 / 05 / 2024

Çaykur'dan önemli açıklama! 'Seçimin sağlığı için...'

Çaykur'dan önemli açıklama! 'Seçimin sağlığı için...'

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'den 28 Mayıs için bir açıklama yapıldı. ÇAYKUR 28 Mayıs'ta yaş çay alımının olmayacağını açıkladı. Alim "Seçimin sıhhati ve daha basit uygulanabilmesi için alımın olmaması daha iyi oldu. Seçimden sonra kontenjansız çay alımını sürdüreceğiz." diye konuştu.



"ÇOK RAHAT, KONTENJANSIZ BIR ALIM VAR"

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim, yaş çay 10 Mayıs'ta açıldığını anımsattı.

Bölgede çayın taze ve nitelikli elde edildiğine işaret eden Alim, "Bugüne dek 30 bin ton çay aldık. Bugün bitiminde 36 bin tona rişecek. Alımlarımız doğu bölgesi yoğunlukta devam ediyor. Çok rahat, kontenjansız bir alım var." diye konuştu.

Çaykur dan önemli açıklama! Seçimin sağlığı için...

Alim, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunun olacağı 28 Mayıs ile alakalı kendilerine istekler geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Üreticilerimizin isteklerinden sonra, yaş çay alınmamasının daha sıhhatli olacağını değerlendirdik. Fabrikalarımızda ve birçok alım yerlerimizde sandık oluşturuluyor. Seçimin sağlığı ve daha basit uygulanabilmesi için alım yapılmaması daha sağlıklı oldu. Değerlendirdik, üreticilerimizden ağır basan taraf 'Alınmasın.' olduğu için çay almayacağız. Dedi.


Geri Dön