27 / 04 / 2024

Çaykur'dan önemli açıklama! 'Seçimin sağlığı için...'

Çaykur'dan önemli açıklama! 'Seçimin sağlığı için...'

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim'den 28 Mayıs için bir açıklama yapıldı. ÇAYKUR 28 Mayıs'ta yaş çay alımının olmayacağını açıkladı. Alim "Seçimin sıhhati ve daha basit uygulanabilmesi için alımın olmaması daha iyi oldu. Seçimden sonra kontenjansız çay alımını sürdüreceğiz." diye konuştu.



Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü yapan Yusuf Ziya Alim, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs'ta olacak ikinci tur seçimlerinde yaş çay alımı yapılmayacağını aktardı.

Yaş çay alım kampanyasının aktifleşmesi neticesinde Ziraat Botanik Çay Bahçesi'nde bir araya gelen Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve İl Müftülüğü yapan Naci Çakmakçı, çocuklarla beraber bir müddet çay topladı.

Vali Çeber, burada yaptığı açıklamada, 205 bin üreticinin ÇAYKUR ve özel sektör sanayicileri ile bereketli bir çay dönemine başladığını ifade etti.

Çaykur dan önemli açıklama! Seçimin sağlığı için...

Çayın dünya genelinde reklamı ve bölgede büyümesi için çabaladıklarını, İkizdere ve Çamlıhemşin'de 2 yeni fabrikanın hizmete girdiğini aktaran Çeber, Türk Hava Yolları'nda çayın yurt içi ve yurt dışı servislerde "Rize çayı" olarak ikram edileceğini söyledi.

Çeber, çay üretiminin olduğu Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'daki üreticilerin katkısıyla Kahramanmaraş merkezli zelzelelerden etkilenen şehitlerden birinde "Çay Sokağı" yapımı için çalışma başlattıklarını söyleyerek, "Çay Sokağı kampanyası ile 205 bin üretici uygun gördüğü oranda çayı, çay alım yerlerinde kendilerine yardımcı olacak arkadaşlarla meydana gelen sistem üstünden bağışlayacak. Sezonun bitiminde çay dışında da bölge vatandaşının yaptığı bağışlarla afet bölgesinde karar vereceğimiz bir şehirde afet evleri yapacağız." dedi.

Çaykur'dan önemli açıklama! 'Seçimini sağlığı için...'


Geri Dön