29 / 04 / 2024

ÇEBİ AŞye, Lahti Bienalinde jüri özel ödülü verildi!

ÇEBİ AŞye, Lahti Bienalinde jüri özel ödülü verildi!

ÇEBİ AŞye Finlandiyanın Lahti kentinde düzenlenen ve 1-31 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleşen Lahti Bienalinde jüri özel ödülü verildi



Lahtinin kültürel gelişiminin bir parçası olan Bienal, 30 Haziran 2011 tarihinde Sibelius Kongre ve Konser Merkezinde gerçekleşen 2011 tasarım sergisi ile başladı. Bu yılın ana teması olan somut yenilikçilik üzerine tasarım fikir ve uygulamaları içeren ve ÇEBİnin JOY Collection ile yer aldığı sergiye 44 ürün katıldı.

Sergi jürisi, buluş, tasarım ve patent alanlarında birer uzman olan Fiskarsın ARGE eski Direktörü ve Finlandiyanın en önemli tasarımcılarından Olavi Lindén, Finlandiya Buluş Vakfının Geliştirme Başkanı Risto Paajanen ve Isku Ürün Geliştirme eski Direktörü Raimo Räsänenden oluştu. Jüri başkanı Lindén, Lahti Bienal sergisinin çok yeni ve farklı bir sergi olduğunu belirterek, Türkiye ve Rusya gibi, tasarım konusunda gelişmekte olan ülkelerden olağandışı ve benzersiz tasarım çalışmalarının da bulunmasını önemli bir karar olarak değerlendirdi. Serginin teması yenilikçilik olduğundan dolayı, jürinin değerlendirmesi,   sergiyi oluşturan ürünlerdeki malzeme kullanımı, yapısallık ve işlevdeki yenilik kriterlerine göre yapıldı. JOY Collection da bu değerlendirme sonucunda jüri özel ödülünü kazanan 10 tasarımdan biri oldu.

Mobilya kulpları, düğmeler ve askılardan oluşan JOY Collection, Design Turkey 2010da Üstün Tasarım Ödülüne de layık görülmüştü.


Geri Dön