17 / 05 / 2024

Cebinizde 50 TL ve 200 TL varsa dikkatli bakın! Eğer bu hatayı bulursanız servetiniz olabilir!

Cebinizde 50 TL ve 200 TL varsa dikkatli bakın! Eğer bu hatayı bulursanız servetiniz olabilir!

Kandıra ilçesinde faaliyet gösteren bir market işletmecisi, bankaya yatırdığı parayı kontrol ederken beklenmedik bir sürprizle karşılaştı. Geri gelen 200 TL'lik banknotun hatalı basıldığını fark eden işletmeci, bu durumdan oldukça memnun kaldı. Zira, son dönemde hatalı basım banknotların koleksiyone



Hatalı basılan banknotlara teklif yağıyor

Kandıra ilçesindeki bir market işletmecisi, bayram dönemi satışlarından kazandığı paraları bankaya yatırdı. Ancak geri dönen 200 TL'lik banknot, hatalı para uyarısıyla kendisine iade edildi. Yapılan incelemede, paranın sahte olmadığı ancak hatalı basıldığı tespit edildi. Banka görevlileri, bu tarz hatalı paralara koleksiyoncuların yüksek fiyatlar ödediğini belirtti. Market işletmecisine de 50.000 TL ile 70.000 TL arasında teklifler yapıldığı bildirildi. Vatandaş, sermaye oluşturmak amacıyla teklifleri değerlendirmek istediğini ifade etti.

Market işletmecisi, yatırdığı paradan geri dönen 200 TL'lik banknotun üzerinde Atatürk siluetinin yanında "200" yazdığını fark etti. Yaptığı araştırmalarda, bu tür hatalı paraların nadir olduğunu ve haber kaynaklarında sadece iki tane benzer olayın yer aldığını öğrendi. Koleksiyoncuların teklifleri üzerine vatandaş, banknotun nadirliğine, durumuna ve talep düzeyine göre değişen değeri nedeniyle kafasındaki rakamın teklif edilmesi durumunda parayı sermaye olarak kullanmak istediğini açıkladı. Hatalı basım banknotların değeri, benzeri bulunma sıklığına, banknotun durumuna ve talep düzeyine göre farklılık gösterebileceği biliniyor.

Altında 250 liralık sıçrama! İslam Memiş net tarih verdi

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Beklenen rakam sonunda paylaşıldı! Euronun yönü resmen böyle olacak!

Altın uzmanı İslam Memiş, “Gram altın 1700 TL’yi bile görebilir” dedi ve ekledi...


Geri Dön