30 / 04 / 2024

Çeçenistanda mahsur kalan işçilerden 150si Ankaraya geldi!

Çeçenistanda mahsur kalan işçilerden 150si Ankaraya geldi!

Çalıştıkları firmanın yaşadığı sıkıntılar nedeniyle mahsur kalan 451 işçiden 150si AFAD, Dışişleri, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve THYnin koordinasyonuyla Türkiyeye getirildi



Çalıştıkları firmanın yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Çeçenistanda mahsur kalan 451 işçiden 150si Türkiyeye getirildi.

Çeçenistanda faaliyet gösteren bir inşaat firmasınca başkent Grozniye gönderilen, ancak firmanın yaşadığı sıkıntılar nedeniyle Türkiyeye dönemeyen 451 işçi için AFAD, Dışişleri, İçişleri BAkanlıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü ve THY devreye girdi.

Söz konusu kurumların iş birliğiyle Çeçenistanda bulunan 451 işçi için 3 uçak kiralandı. 150 işçiyi taşıyan ilk uçak öğle saatlerinde Esenboğa Havalimanına indi.

Havalimanında sağlık kontrolleri yapılan işçilerden, Çeçenistanda kaza geçiren, ancak tedavi olamayan İrfan Okur parmaklarında oluşan kangren nedeniyle hastaneye sevk edildi.

Çeçenistanda mahsur kalan diğer işçiler de 2 uçakla bugün yurda dönecek.AFAD Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Adnan Mete, yaptığı açıklamada, işçilerin mahsur kaldığı bilgisinin, Dışişleri Bakanlığınca AFADa iletildiğini belirtti. Mete, "Başbakan Yardımcımız Beşir Atalayın onayıyla işçilerimizi kiraladığımız 3 uçakla bugün yurda getiriyoruz. Burada yemeklerini vererek, otobüslerle evlerine taşıyacağız bu işçi arkadaşlarımızı."

"MUHTEMELEN GİDİNCE HANIMLA KAVGA ÇIKACAK"

Ülkeye dönen işçiler, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, yaşadıkları zorlukları anlatarak sevinçlerini, "Yaşasın Türk Devleti, Çeçenistan güçlü devlet görsün" cümleleriyle ifade etti. Mülteciler gibi ülkeye dönmenin ağırlarına gittiğini ifade eden işçiler, Türkiyenin onları sahipsiz bırakmamalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Adını vermek istemeyen bir işçi, ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ve sefalet çektiklerini ifade ederek, "Ailemle de aram bozuldu. Şimdi eve nasıl gideceğim ne olacak bilmiyorum. Muhtemelen gidince hanımla kavga çıkacak" şeklinde konuştu.
AA


Geri Dön