27 / 04 / 2024

Cefi Kamhi'ye Yalıkavak'taki marinası için iflas davası

Cefi Kamhi'ye Yalıkavak'taki marinası için iflas davası

Cefi Kamhi'ye Bodrum Yalıkavak'taki marinası için iflas davası açıldı. Dava, 13 Nisan'da görülecek



Son yıllarda zor bir dönemden geçen ünlü işadamı Cefi Kamhi, Bodrum Yalıkavak'ta yeni bir yaşam yarattığı marinada da sorunlar yaşamaya başladı. 2009 yılında önce Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, ardından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç tarafından icraya verilen Cefi Kamhi, şimdi Bodrum Yalıkavak'taki marinasında sorun yaşıyor.  Alınan bilgilere göre, yüzde 85 doluluk oranıyla çalışan Port Bodrum Yalıkavak isimli marinayı işleten Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Tic. A.Ş.'ye iflas davası açıldı.
Davayı açan şirket ise Yapı Teknolojileri San. ve A.Ş. İstanbul Asliye 15. Ticaret Mahkemesi'ne açılan davanın 13 Nisan 2010 tarihinde görülmesi kararlaştırıldı.
Öte yandan Uzan Grubu'na ait 3 şirketin alacağı olması nedeniyle Port Bodrum Yalıkavak Yat ve Liman İşletmesi'nin toplam hisse değerinin yüzde 5.33'ü TMSF'ye geçmişti. Ancak, kurum, bu hisseleri satmak için Aralık 2009'da çıktığı ihaleyi iptal etmişti. Açıklamalara göre, TMSF, yeni bir değer tespitinin ardından bu hisseler için yeniden satışa çıkacak.

Yönetim kurulu değişti
Diğer yandan alınan bilgilere göre 12 Ağustos 2009'da marinayı işleten Bodrum Yalıkavak Turizm A.Ş.'nin yönetim kurulunda değişikliğe gidildi. Söz konusu tarihte Cefi Kamhi, yönetim kurulu başkanlığından istifa ederken, eşi Fatma Yasemin Kamhi'nin de aralarında yer aldığı yeni isimler üye olarak şirketin yeni listesine girdi. Şirketin yönetim kurulu başkanı görevine ise 23 Kasım 2009'da  Gökzen Körfezlioğlu getirildi.

Kamhi'nin Yalıkavak planları
Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Tic. A.Ş.'nin işlettiği Port Bodrum, Cefi Kamhi'nin Yalıkavak ile ilgili planlarının sadece bir parçasıydı. Kamhi, 2005 yılında 30 milyon euro'luk bir yatırımla marinayı hizmete açtıktan sonra Yalıkavak'ı, Türkiye'nin St Tropez'i yapmaya kararlı olduğunu açıklamıştı. Aynı yıl 200 lüks villanın olduğu bir projeye başladıklarını söyleyen Kamhi, ardından aynı büyüklükte birkaç planı daha gündeme aldıklarını ifade etmişti. Şu anda Kamhi'nin Yalıkavak Gökçebel köyünde inşaat halinde 51 villası bulunuyor. 

Yüzde 85 doluluk oranıyla çalışan Port Bodrum Yalıkavak Marina ise denizde 450, karada ise 100 yat bağlama kapasitesine sahip. Özel turistik hizmetlerin de verildiği marinada 17 odalı bir de butik pansiyon bulunuyor. Amfitiyatrosu ile de dikkat çeken marinanın sermayesi ise 7 milyon TL.

CEM HAKKO VE MUSTAFA KOÇ DA DAVA AÇMIŞTI
2009 yılında önce, Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, Cefi Jozef Kamhi'den aldığı 55 bin dolarlık çekin karşılıksız çıkması nedeniyle ihtiyat-i haciz kararı alınmasını talep etmişti. Mahkeme, Hakko'nun talebini değerlendirirken, Şenol Sarı isimli işadamı, Kamhi'den 339 bin TL'lik alacağının tahsili için Şişli İcra Müdürlüğü'ne başvurmuştu. Profilo Holding İcra Kurulu Başkanı Kamhi, 28-29  Temmuz 2009 vadeli toplam 3 milyon 250 bin TL'lik kambiyo senedinin karşılıksız çıkması nedeniyle Sarıyer İcra Müdürlüğü'ne başvurarak işadamının Yeniköy'deki villasında haciz işlemlerinin gerçekleştirilmesini istemişti.

DAVAYI AÇAN ‘YAPI TEKNOLOJİLERİ' KİM?
Cefi Kamhi'nin Port Bodrum Yalıkavak Marinası'na dava açan Yapı Teknolojileri ve San. A.Ş., 2000 yılında kurulmuş bir firma. Merkezi İstanbul Beylikdüzü'nde bulunuyor. 6 bin 800 metrekarelik bir fabrikası olan şirketin üretim alanı ise internet sitesinde ‘Emtwo Monolitik İnşaat Sistemi' olarak ifade ediliyor. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre ödenmiş sermayesi ise 7 milyon 500 bin TL.
Hüseyin Belibağlı/Milliyet

Basında yer alan diğer haberler;

Cefi Kamhi'nin şirketine iflas davası açıldı
Türkiye'nin en büyük marinalarından Port Bodrum Yalıkavak'a birçok talipli vardı. Profilo Holdingin veliahtlarından Cefi Kamhi'nin sahibi olduğu marinayı Kuveyt Emiri El Sabah ve
Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk'in almak istediği konuşulmuştu. Yerli yabancı başka
alıcıların da adı geçti. Ancak iki yıldır süren satış görüşmelerinden bir türlü sonuç çıkmadı. Satış aşamasına gelen işlemler nedense son anda durdu...

Cefi Kamhi'nin 10 yılda hayata geçirebildiği marina, 400 dönüm arazi üzerine kurulu. Proje, 450 yat kapasiteli marina, bir butik otel, amfitiyatro ve Osmanlı mimarisiyle inşa edilen 60 dükkanı kapsıyor. Bu arada, Cefi Kamhi'nin işlerinin epeydir iyi gitmediği biliniyor. Hatta hatırlanacağı gibi, yakın arkadaşlarından Mustafa Koç'un 3 milyon TL'lik alacağı için icra takibi yaptırdığı bile medyaya yansımıştı. Kamhi'yle ilgili takipler bununla sınırlı kalmadı. Son olarak, Mehmet Serdar Tavukçu'ya ait Yapı Teknolojileri Sanayi ve Ticaret, Cefi Kamhi'nin sahibi olduğu Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Ticaret hakkında iflas davası açtı. İstanbul 15. Asliye Ticaret Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması 13 Nisan 2010'da yapılacak.

Bu arada, bir yandan da Port Bodrum Yalıkavak'ın satışıyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirtelim. Bize gelen bilgilere göre alıcılar, borç yapısına rağmen marinaya ilgisini sürdürüyormuş.
Kobi Girişim

 


Geri Dön