10 / 10 / 2024

çekmeköy ilçe oldu, yeni mahalleler ilçeye bağlandı!

çekmeköy ilçe oldu, yeni mahalleler ilçeye bağlandı!

Özay şžendir, Star Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında ' Bu ne saçmalık bu işi kim yaptı ' başlıklı yazıyı kaleme aldı...




İşte şžendir'in o yazısı;

Geçen hafta genç bir kadın, uzun zamandır eşi ve çocuğuyla yaşadığı evde yaşamadığını öğrendi. Meğer o çok dost bildiği komşuları gizlice onların evini sahiplenmiş. Komşuya laf etmeye hakkı yok o genç kadının zira o da aynı sitede oturan ve çocuklarının arkadaşı olan ailenin villasına gizlice sahip çıkmış.

Yani daireyi kaptırmış ama villa sahibi olmuş. Zavallı villa sahipleri artık bahçede mi yaşarlar yoksa sokakta mı bilmiyorum... Gerçeküstü bir film senaryosundan değil İstanbul'da yaşanmış bir olaydan söz ediyorum. şžimdi olayı baştan anlatayım... çekmeköy yeni ilçe oldu, bir sürü mahalle de ilçeye bağlandı. Sözünü ettiğim genç kadın geçen hafta bir iş gezisi için pasaport başvurusunda bulundu. Daha doğrusu bulunamadı zira oturduğunu söylediği evde oturmuyordu.

Site yönetimini aradı, yönetici hiç şaşırmadı bu duruma.'Ben uğraşmaktan bıktım ama düzeltemedim' dedi ve Belediye ile Nüfus Müdürlüğü'nü adres göterdi. Belediyedeki kayıtla, Nüfus Müdürlüğü'ndeki kayıt aynı değildi sonuçta. İşten izin alındı, genç kadın yollara düştü, bilginin doğru olduğunu, üstelik sorunun sadece bir siteyle değil ilçede bir çok yerde yaşandığını öğrendi. Belli ki işi yapan özel şirket son derece özensiz davranmış. Neyse bir sürü çaba, izin,gereksiz harcamadan sonra kayıtların hatalı bir kısmı düzeldi. Peki vatandaşın çektiği bu çilenin hesabını kim soracak, bedelini kim ödeyecek Devir değişti, önce vatandaş deyip duruyorum ama belli ki hala bunu anlayamanyanlar var. Bu işin ilgili tüm taraflarından bu saçmalığa dair acil ve inandırıcı bir açıklama bekliyorum.

Başlığa bakıp 'Kardeşim Star Stuttgart''ta mı yazıyorsun' demeyin. Türkçe Olimpiyatları Almanya Ülke Finali'ni izlemek için haftasonunu Almanya'da geçirdim. Cumartesi günü de şehri dolaşırken ilginç ve çok öğretici bir eyleme tanıklık ettim.

STUTTGART 21' bir projenin adı. Dünya Savaşı'ndan sonra eski haline sadık kalınarak yapılan tren istasyonunun büyük bölümünün yıkılması, rayların yer altına alınmasını öngörüyor. Bir grup insan da bu projeye karşı çıkıyor. Cumartesi günü işte onların eylemi vardı. Genç-yaşlı binlerce insan, ellerinde balonları, dövizleri, kimi koro kurmuş şarkı söylüyor, kimi yukarıda kurulan sahnede çalan rock müzği dinliyor vesaire...

Sadede gel diyeceksiniz, geleyim.
Stuttgart, Baden-Württemberg eyaletinin başkenti ve önümüzdeki hafta eyalet seçimleri var. Almanya'da kimse 'Aman bir kitle var, hemen ben de parti bayraklarımı getireyim de kitle benim kitlemmiş gibi algılansın' demiyonAksine kitleye kendilerini anlatmak isteyen siyasi partiler belirli bir mesafede kendi tanıtımlarını yapıyor, ama kalabalığın arasına asla karışmıyorlar. Türkiye'de halk desteği bulamayıp da her gördüğü kalabalığa parti bayraklarıyla koşanlara önemle duyurulur...

Selami Başkan'dan yanıt geldi

Cuma günü 'Büyükşehir'in Kadıköy .Meydanı düzenlemesinde aksayan ne var' diye sormuştum. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk her zaman ki nezaketiyle hemen aradı. Önce meydanı konuştuk 'Vatandaş geçişlerde zorluk yaşıyor,daha özenli olabilir' dedi ki bunda haklı. Kendi tecrübemden biliyorum, tarihi belediye binasının bahçesinden geçtikten sonra nereye nasıl gideceğim konusunda ben de sıkıntı yaşadım.

Ya tabelalar küçük ya da doğru yere konmuyor.
Ama hemen düzeltilmesi mümkün bir durum bu. Başkan başka başlıklardan da söz etti. Mesela ilçenin aldığı yatırım rakamının büyük olduğundan ama ana kalemin metrobüs, İGDAşž, İSKİ harcamaları olduğundan... 'Büyükşehir ile görüşüyoruz, ilişkilerimiz iyi, bazı yerlere bu yaz el atılacağım umuyoruz' dedi. Türkiye'de genellikle iki yaklaşım vardır. Biri bağcı dövmek, diğeri üzüm yemek...

Selami Başkan, belli ki diyalog ve iyi ilişkilerle ilçesinin daha da gelişeceğini düşünüyor.
Büyükşehir ile temas ediyor ve anladığım kadarıyla aralarında samimi ve açık sözlü bir ilişki var. Belli ki Selami Öztürk hizmet ile siyaset arasında tercihini hizmetten yana kullanmış. Meydandaki karmaşaya gelince, tabelalar düzelir ama bana göre Kadıköy Meydanı'nın otobüs yazahaneleri ve duraklar dahil baştan bir kez daha ele alınması gerekiyor.
Bunu ileride daha uzun konuşuruz...
Star/Özay şžendir


Geri Dön