06 / 05 / 2024

Çekmeköy'de yeni kaymakamlık binası için projeler şekilleniyor!

Çekmeköy'de yeni kaymakamlık binası için projeler şekilleniyor!

Geçtiğimiz Kasım ayında Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız tarafından ilçe idarecileri ve STK temsilcilerinin de katıldığı Çekmeköy'ün önemli eksikliklerinden biri olan Hükümet Konağı projelerinin tartışıldığı bir toplantı düzenlenmişti.



Bu toplantı neticesinde ortaya çıkan üç projeyi Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Belediye Başkan Yardımcıları ile karar vermek isteyen Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, 23 Aralık 2014 tarihinde bir toplantı düzenledi. Toplantıda projeler hakkında görüşünü belirten Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, "Hükümet Konağı'nın hem model ve modern Çekmeköy'ün modern izlerini, hem de Çekmeköyümüzün geçmişteki kültür ve izlerini yansıtacak özellikleri taşımasını ve fonksiyonel olmasını arzu ediyoruz" dedi.


"Bir tarafında Emniyet Müdürlüğümüzün blok halinde, diğer blokta Nüfus, Tapu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi vatandaş ile sürekli iç içe olan kuruluşlar olacak" diyen Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, "Orta blokta da Kaymakamlık, Milli Eğitim ve Müftülük ve diğer birimlerin yer alacağı fonksiyonel bir bina planladıklarını söyledi.


Giriş katında iki katlı otoparkın olmasını arzu ettiklerini ilave eden Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, "Üst katında da konferans salonu, toplantı salonu ve yemekhanenin olacağı, birçok müdürlüğü barındıracak olan bir hükümet konağını İnşallah Çekmeköy'e kazandıracağız" diye konuştu.


Merkez Mahallesinde bulunan Çekmeköy Belediyesi ana binasının yanındaki araziye yapılması planlanan Hükümet Konağı projesinin biran önce onaylanarak yatırım programına alınması hedeflenmekte.


Geri Dön