29 / 04 / 2024

Çekmeköy'e 3 yeni aile sağlığı merkezi inşa edilecek!

Çekmeköy'e 3 yeni aile sağlığı merkezi inşa edilecek!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, toplu taşıma sorunlarının görüşülmesi için muhtarlarla düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada 3 yeni aile sağlığı merkezinin yapılması için çalışmaların başlatıldığının müjdesini verdi




Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda yeni aile sağlığı merkezleri yapılacağının müjdesini verdi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, toplu taşıma sorunlarının görüşülmesi için muhtarlarla düzenlenen toplantıda, 3 yeni aile sağlığı merkezinin yapılması için çalışmaların başlatıldığının müjdesini verdi. İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalarda, belediye ve hayırsever işadamları işbirliği ile aile sağlığı merkezlerinin yapılacağını söyledi. Mimar Sinan Mahallesi’nde yapılması planlanan bir aile sağlığı merkezinde proje aşamasına geçildiğini belirten Başkan Poyraz, birkaç mahallenin orta noktasında olması ve büyüklüğü nedeniyle birçok Çekmeköylüye khizmet edilecek bir çalışma olacağını belirtti.

 

Başkan Poyraz, göreve geldikleri ilk günlerden itibaren sağlık alanındaki yatırımlara çok önem verdiklerini belirterek şunları söyledi: “Öncelikle mahallerimize aile sağlığı merkezleri yaptırarak işe başladık. Devlet ve vatandaş işbirliği ile 6 mahallemize 6 aile sağlığı merkezi yapıldı. Ayrıca Toplum sağlığı merkezi ve Ekşioğlu Mahallesi’ne 112 Hızır Acil servisi noktası açıldı.  O dönemin şartlarında Sağlık Bakanlığı yapılan merkezlerin yeterli olduğunu belirtmişti. Artan nüfusa göre yeni merkezlere ihtiyaç olduğu için yeniden kolları sıvadık. Bu süre içinde Erenköy Semt Polikliniği, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmete girdi. Devlet hastanesinin yapım aşaması devam ediyor. Hastane inşaatında zeminden kaynaklanan temel çalışmaları beklenenden uzun sürdü ama yüklenici firma çalışmalarını hızla sürdürüyor.”  




Çekmeköy Belediyesi


Geri Dön