06 / 05 / 2024

Celal Zaim Çil nerede doğdu? Ne iş yapıyor? Hangi bölümden mezun oldu?

Celal Zaim Çil nerede doğdu? Ne iş yapıyor? Hangi bölümden mezun oldu?

Peker GYO Yönetim Kurulu Üyesi Celal Zaim Çil kimdir? Ne iş yapıyor? Hangi okuldan mezun oldu? İşte detaylar...



YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDU

Çil, bunun yanı sıra, 2001’de Havelsan Teknoloji Radar Şirketinin Thomson CSF şirketinden satın alınması ve kurulması sürecini yönetti. Bu şirketin 4 sene süresince kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Aynı zamanda, bir elektronik harp sistem geliştirme şirketi olan Havelsan-EHSİM A.Ş.’nin 3 sene süresince Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı. Celal Zaim Çil, Amerika’da Seattle’da 2004’de Havelsan USA şirketinin kurulum faaliyetlerini de yönetti. Ayrıca, bu şirketin ilk Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

2006’da Havelsan’daki görevinden ayrılan Çil Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstitüsünde Teknoloji Yönetimi Bölümünde ve diğer üniversitelerde mühendislik yönetimi ve bilgi yönetimi, siber güvenlik, işitme cihazları elektroniği alanlarında kısmi-zamanlı dersler verdi. 2008’de Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Bölümünde kısmi zamanlı dersler vermeye başladı.  Daha sonra ise aynı bölümde tam zamanlı doçent olarak görev aldı. Aynı yıl Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini de yürüttü.

 Celal Zaim Çil nerede doğdu? Ne iş yapıyor? Hangi bölümden mezun oldu?

PROFESÖR OLDU

2011’de bu bölümde profesör kadrosuna atandı. 2013- 2016 yılları arasında Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı oldu. Bununla birlikte, bu dönemde AB KOBİ Geliştirme Projelerinde, Kalkınma Ajansı Projelerinde uzmanı olarak görev aldı. İnovasyon Yönetimi konusunda eğitimler verdi. Prof. Dr. Celal Zaim Çil, 2014-2016 yıllarında Mühendislik Fakültesi Dekanları (MDK) Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği, 2014-2018 yıllarında TUSAŞ (TAI) Şirketinde Teknoloji Danışma Kurulu üyeliği görevlerini başarıyla yürüttü

Çil 2016-2017 yıllarında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Avrupa Birliği’yle beraber yürüttüğü “Samsun metal metroloji ve kalibrasyon laboratuvarının işleme alınması için teknik destek verilmesi” isimli IPA Projesinde kıdemli Ar-Ge ve İnovasyon Uzmanı pozisyonunda görev aldı. Bu süreçte, sanayi kuruluşlarına Ar-Ge, İnovasyon Yönetimi, Girişimcilik ve Liderlik ve Mühendislik Yönetimi konularında danışman olarak çalıştı.

2018 yılı Kasım ayında Peker Savunma A.Ş.’de Genel Müdür olarak çalışmaya Çil’in uluslararası ve ulusal makaleleri, patenti, ödülleri ve bildirileri bulunuyor.

Prof. Dr. Çil, 2021’den itibaren Peker GYO’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Fatih Peker hangi okuldan mezun oldu? Hangi alanlarda çalıştı?

Ayşegül Peker ne iş yapıyor? Nereden mezun oldu? Ayşegül Peker’in hayatı...

Hasan Peker nereden mezun oldu? Ne iş yapıyor? Hasan Peker’in hayatı...


Geri Dön