22 / 12 / 2024

Çelik Yapı'nın üç tesisi 2015 yılı içerisinde tamamlanacak!

Çelik Yapı'nın üç tesisi 2015 yılı içerisinde tamamlanacak!

Çelik Yapı beş tesis inşaatının ikisini 2014 yıl sonunda tamamladı. Bu tesislerden üçünün ise 2015 yılı içinde tamamlanacağını söyleyen İbrahim Korkut, bunların yanı sıra bir tesisin daha inşaatına başlayıp bitirmeyi planladıklarını kaydetti.




Çelik Yapı, aynı anda sürdürdüğü beş tesis inşaatının ikisini 2014 yıl sonunda tamamladı. Bu tesislerden üçünün ise 2015 yılı içinde tamamlanacağını söyleyen Çelik Yapı Genel Müdürü İbrahim Korkut, bunların yanı sıra bir tesisin daha inşaatına başlayıp bitirmeyi planladıklarını kaydetti. Türkiye'nin 2023 yılında hedeflediği toplam sanayi üretimi miktarının bugünkünün katı olduğunu kaydeden Korkut, "Bu artışın gerçekleşebilmesi için mevcut endüstriyel tesis kapasitelerinin ve yatırımların aynı oranda artması gerekecek. Ülke ekonomisi için hedeflenen bu gelişmeye ayak uydurmayı, mevcut kapasitemizi üç katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 

Çelik Yapı nın anahtar teslimi inşaat projelerinde fizibilite aşamasından tesisin işletmeye açılmasına kadar olan süreçte hizmet verdiğini bildiren İbrahim Korkut, 2015 yılında geçen yıla göre yüzde 20 büyüme hedeflediklerini aktardı. Firmalarının endüstriyel tesis inşaatlarını anahtar teslimi yapması nedeniyle endüstriyel tesislerin yapım sürelerinin büyüklüğüne göre çoğunlukla sekiz ila 12 ay arasında olduğunu belirten Korkut, "Firmamız, proje müellifi ve yüklenicisi olduğumuz Kayalar Kimya Yönetim ve Ar-Ge Merkezi Binası üe Ulusal Çelik Yapı 2014 ödülünü aldı. Kayalar Kimya üretim tesisleri de Çelik Yapı tarafından inşa edildi. Endüstriyel tesis yatırımlarında gelişen yeni trendleri ve teknolojileri takip ederek, projelerimize uyguluyoruz" dedi. 

Hizmetlerini her zaman için müşteri memnuniyeti ve güven ilkelerini temel alarak sunduklarının altını çizen İbrahim Korkut, "Müşterilerimize iyi kalitede hizmet sunmak ve üst seviyede müşteri memnuniyeti sağlamak için, müşteri ihtiyaç ve imkanlarını dikkate alıyoruz. Kaynakları ekonomik, etkin ve verimli bir biçimde kullanmayı, taahhüt edilen işleri zamanında, sözleşmeye, projeleye, standartlara ve mevzuatlara uygun biçimde bitirmeyi ilke edindik" diye konuştu. Korkut, endüstriyel tesis inşaatları için firmalarının mevcut yıllık kapasitesinin ortalama 100 bin metrekare ve 50 milyon doları bulduğunun bügisini verdi. 

İbrahim Korkut, firmalarının daha iyi hizmet verebilmek için güncel mühendislik yazılımlarım kullandığına değinerek, "Her yıl yeni yazılımlar, güncellemeler ve donanım için harcanan tutar 50 bin dolar civarında. Bunun dışında her yıl inşaat faaliyetleri için alman ekipman ve araç yatırımları oluyor. Bunların yıllık ortalama tutarı da 150 bin dolar civarında" açıklamasını yaptı. 

"Arsa bedellerinin yüksekliği yabancı yatırımcıyı kaçırıyor" Endüstriyel yapı sektörünün gelişebilmesi için öncelikle sektördeki yatırımların özendirilmesi gerektiğini söyleyen İbrahim Korkut, "Yatırımların arttığı dönemler, çoğunlukla devletin teşvik verdiği zamanlar. Günümüzde yatırımcıların karşılaştığı ana sorunlardan biri, yatırım yapılacak arsa fiyatlarının yüksekliği. Devlet yatırımcüara düşük maliyetli arsa üretmeli ve bu şekilde yatırımları teşvik etmeli" diye konuştu. Korkut ayrıca yabancı yatırımların önemli bir kısmının ise, arsa bedellerinin yüksekliği nedeniyle başka ülkelere gittiğine işaret etti. Korkut, endüstriyel tesis yatırımlarında yatırımın fizibilitesi ve yatırım planlamasına da dikkat edümesi gerektiğini dile getirdi. 



Dünya Sektörel Ek


Geri Dön