07 / 05 / 2024

Cem Ertem: Bilinçlenen tüketici kredi kullanıyor!

Cem Ertem: Bilinçlenen tüketici kredi kullanıyor!

Fortis Bank Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cem Ertem, kredi ürünlerindeki çeşitlilikle bilinçlenen tüketicilerin kredi kullanma eğilimlerinin arttığını, bunun da satışlara yüzde 50 artış olarak yansıdığını söyledi



Faiz oranlarının düşmesiyle konut kredisi başvuruları ve bankaların kredi kullandırma oranlarında geçen yılın aynı dönemine göre büyük artış görüldüğünü kaydeden Fortis Bank Türkiye Genel Müdür Yardımcısı, Perakende Bankacılık Grubu, Pazarlama Yönetimi Cem Ertem konut kredisi pazarında da buna paralel bir büyüme gerçekleştiğini kaydetti. Bankalar, topladıkları fonları giderek artan oranda teminatlı krediler ve mortgage ürünlerine dönüştürdüğünü bunu da Türkiye konut kredisi pazarı da giderek büyüttüğünü söyleyen Ertem, 'Bilinçlenen tüketicilerin de kredi kullanma eğilimleri artıyor. Kredi konusunda büyük bir rekabet olduğu için işlem süreleri kısalıyor. Bu da başvuruların artmasına sebep oluyor. Dolayısıyla pazardaki canlılığın süreceğini söyleyebiliriz' diye konuştu.

2009'a göre yüzde 50 artış
Faiz oranları sürekli düştüğü için, konut kredisi başvuruları ve bankaların kredi kullandırma oranları geçen yılın aynı dönemine göre büyük artış gösterdiğine de değinen Ertem, 'Bunun etkisi konut kredisi pazarı büyüme rakamlarında da görüldü. Konut kredisi pazarında Fortis Bank Türkiye olarak değişik ihtiyaçlara cevap veren 15 farklı mortgage ürünümüz bulunuyor. Yıl içinde yeni çıkardığımız ürünlerle de kredi kullandırma oranlarımız bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50 arttı' dedi. Piyasadaki en geniş işsizlik sigortası güvencesini müşterilerin hizmetine sundukların söyleyen Ertem müşterilere sundukları sigorta olanaklarının hem geri ödemelerini ve konutu koruduğunu hem de belirli bir standartta yaşamlarını ikame ettirmelerine yardımcı olduğunu belirtti. Ertem, 'Hem işsizlik hem de maluliyet durumlarında 6 aya kadar kredi taksitlerini ödeme güvencesi altına alıyoruz' diye konuştu.

Rekabetçi fiyat politikaları oluştu
Bankalar, kredi vadelerinde tüketiciler lehine fiyat revizyonları yaparak faizlerini düşürmeye devam ettiğini belirten Ertem 'Türkiye'nin ülke notunun kriz sonrası dönemde arka arkaya yükseltilmesi ve ipotek teminatlı kredilere ağırlık verilmesi nedeniyle mortgage kredilerinde daha rekabetçi fiyat politikaları oluştu. Tüm bunlardan yola çıkarak rekabetçi faiz oranlarının 2010 yılının sonuna kadar devam edeceğini düşünüyoruz' diye konuştu. Ertem Müşterilerin uzun vadeli konut kredilerini tercih ettiğini söyleyerek 'Yeni düzenlemelerimize göre şu an 3-42 ay vadede yüzde 0,74, 43-66 ay vadede yüzde 0,79, 67-120 ay vadede ise yüzde 0,81'lik faiz oranlarıyla konut kredisi sunuyoruz' dedi.. Ertem şöyle konuştu: Fortis Bank Türkiye olarak, müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vermek için ürün ve hizmet gruplarımızı sürekli geliştirip, çeşitlendiriyoruz. Bu kapsamda konut sahibi olmayı planlayan herkesin bütçesine ve ihtiyacına göre mortgage ürünü sunuyoruz' diye konuştu.
Sabah Emlak


Geri Dön