29 / 04 / 2024

Cem Kara: Çılgın proje 2 yıl sonra rafa kalkacak!

Cem Kara: Çılgın proje 2 yıl sonra rafa kalkacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın projesini gerçekçi bulmayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "İki yıllık fizibilite çalışması bittikten sonra kanal açmaya gerek görmeyecekler" dedi... Kara, Sözcü gazetesinin sorularını cevapladı



Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'çılgın projesi' Kanal İstanbul'u açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Çatalca için "Daha çok işler yapacağız" diyor. Peki, proje, Çatalca'ya neler kazandırır, neler götürür

İşte Belediye Başkanı Kara'nın açıklamalarından notlar:

"Proje çılgın değil ama reklamın iyisi kötüsü olmaz. Başbakan'a teşekkür ediyoruz. Trilyonlar harcasam Çatalca'yı bu kadar tanıtamazdık.

2009'da İstanbul'un çevre düzeni planı yapıldı. Bu planlara göre Çatalca'nın mutlak tarım arazisi ve günübirlik turizm bölgesi olacağı kararlaştırılmıştı. 2009'da bize nüfus ve yaşam alanı öngörülmezken, şimdi "5-10 milyon nüfuslu şehir yapacağız" deniyor. Bu nedenle proje gerçekçi değildir.

ARSA SATIŞLARI DURDU

Eğer buradan bir kanal açarsanız binlerce dönümlük orman alanını yok edeceksiniz. Başbakan projenin fizibilitesinin yapılmadığını söyledi. Eğer proje varsa 9 yılda fizibilitesi yapılırdı.

Önceden geçim sıkıntısı nedeniyle satıp göç ediyorlardı. Şimdi bekliyorlar. Ancak satışlarda bir artış olmadı. Belirsizlik var, piyasa durdu.

Tahminim 2 yıllık fizibilite çalışmasının ardından çevre ve ekolojik denge, su kaynakları, orman ve pek çok açıdan kanal açmanın gerek olmadığı yönünde görüş verilecek."

SÖZCÜ


Geri Dön