14 / 05 / 2024

Cemil Öztürk: Gayrimenkul 1'e 10 kazandırıyor!

Cemil Öztürk: Gayrimenkul 1'e 10 kazandırıyor!

1'e 10 kazandırdığı için gayrimenkule akın var. Başta tekstil ve perakendeciler olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren işadamlarının yeni gözdesi gayrimenkul oldu



Başta tekstil ve perakendeciler olmak üzere farklı sektörlerde faaliyet gösteren işadamlarının yeni gözdesi gayrimenkul oldu. Prestige Marketleri'ni Adese'ye satarak lüks konut işine giren işadamı Cemil Öztürk, bu durumu, "Çünkü sektör yer yer 1'e 10 kazandırıyor." sözleriyle açıklıyor. Prestige Marketleri'ni üç yıl önce İttifak Holding bünyesindeki Adese'ye satarak gayrimenkul sektörüne adım atan Prestige Grup, ünlü sporcu, bakan, milletvekilleri ve işadamlarının talep ettiği lüks konutlar inşa etmeye başladı. 1998 yılında İstanbul Anadolu yakasında Prestige Marketleri'ni açarak perakende sektörüne giriş yapan genç işadamı Cemil Öztürk, marketleri 10 yıl işlettikten sonra, 2008 sonunda Adese'ye satıp hedefe sadece gayrimenkulü koydu. Bugüne kadar Kocaeli ve İstanbul'da 20'nin üzerinde işyeri inşa eden Prestige Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Öztürk, şimdi Üsküdar'da Boğaz'a nazır 'Üsküdar Prestige Konakları' adını verdiği 20 daire ve 4 apartmandan oluşan lüks site inşa ediyor. Başarılı işadamı, tekstil, perakende gibi birçok sektörden işadamının gayrimenkule girmek istemesini "Çünkü bu sektör yer yer 1'e 10 kazandırıyor. 10 yılda kazandığın parayı bir gayrimenkul alışverişinden elde etme ihtimali var." sözleriyle açıklıyor. "Ayrıca risk az. Çünkü yatırım yaptığın ürün kayıp değil. Personel karmaşası ve evrak çokluğu da söz konusu değil." ifadelerini kullanan Öztürk'e göre emlak fiyatları İstanbul'da hâlâ ucuz. Balon söylentilerine karşı çıkan Öztürk, şunları aktardı: "10 sene önce metrekare fiyatları için hayal olan 2-3 bin dolarların çok üzerinde fiyatlara satış yapılan İstanbul'da fiyatlar daha da yükselecek. Çünkü istikrar artıyor. Bu, uluslararası otoriteleri de İstanbul'a gelmeye zorluyor." Halen İstanbul'da 5 iş merkezi inşa çalışmalarını da sürdüren Prestige Grup'un elinde lüks konut inşası için 13 proje bulunuyor. Öztürk, "2015'e kadar 500 lüks konut inşa edeceğim. Projeleri değerlendiriyoruz." diye konuşuyor.

Boğaz'a 7 yıldızlı site yaptı, ünlüler kuyruğa girdi

Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Öztürk, 'Üsküdar Prestige Konakları' adını verdiği 20 daire ve 4 apartmandan oluşan siteye, kaba inşaatı henüz yeni bitmişken beklenenin üzerinde talep olmasını "Çünkü 7 yıldızlı ve Üsküdar'da Boğaz'a nazır tek siteye inşa ediyoruz." şeklinde açıkladı. İsimlerini açıklamak istemediği ünlülerin projenin biteceği nisan ayında siteye yerleşeceğini aktaran Öztürk, "Boğaz'da ilk kez komşuluk olacak. Çünkü evler Boğaz'da genelde müstakil. Ayrıca ev hanımları Boğaz'da manzara seyrederken yemek pişirecek." dedi. 25 milyon dolara mal olacak Prestige Konakları'nın inşa çalışmaları Haziran 2011'de başladı. Geçen 4 ayda kaba inşaatı bitirdiklerini, Nisan 2012'de de konutları teslim edeceklerini bildiren Öztürk, 20 dairenin 5'ini şimdiden sattıklarını açıkladı. Şirket, 30 Eylül'de 1000 katalog bastırdı ve 150'sini adreslere gönderdi. 60'ının hemen siteyi bakmak için talepte bulunduğunu ve şimdiye kadar 40 kişinin ailesi ile birlikte siteyi gezdiğini bildiren Öztürk, her gün ortalama 4 talebe cevap verdiklerini söyledi.

Dört ay önce Prestige Konakları'nın inşa çalışmalarına başlamadan önce Boğaz'a nazır arsayı ünlü otel gruplarının da istediğini belirten Öztürk, "Fakat butik otel, rezidanstan ziyade Boğaz'da hiç olmayan site projesi bana daha mantıklı geldi. Ayrıca günümüzde insanlar komşuluk ilişkilerine de önem verebilecekleri sakin bir yerler tercih ediyor. Bu da planda rol oynadı." diye konuştu. İçinde 16 dubleks, 4 normal katın yer aldığı proje, 4 bloktan oluşuyor. Ailelerin beklentilerine göre iç mekânları yeniden yorumlanmaya, malzeme ve dekorasyon değişimlerine imkân veren Üsküdar Prestige Konakları, bu konumuyla kişiye özel olma, yani eskilerin tabiriyle ısmarlama ayrıcalığına sahip. Oda sayısını ailenin ihtiyacına göre dizayn edeceklerini aktaran Öztürk, mutfak, banyo, zemin, kapı ve duvar malzemesi tercihlerini de iç mimarlara ev sahiplerinin söyleyeceğini aktardı. Kısa bir yürüyüşle Üsküdar Meydanı'na, Kız Kulesi'ne, Sarayburnu'na, Beşiktaş'a ve Boğaziçi Köprüsü'ne karşı yürüme imkânı sunan projede yer alacaklar, bay/bayan ayrı havuz, daire başına 3 araçlık kapalı otopark ve fitness salonu gibi imkânlara da sahip olabiliyor. Prestige Konakları'nda yer alan bazı özellikler şöyle: Tam otomasyonlu asansör, blok ve çevrelerinde kapalı devre CCTV kamera sistemi, her daire için 3 araçlık kapalı otopark, jeneratör, havuz, sauna, buhar hamamı, fitness center, özel araç yıkama bölümü, parmak okuyuculu çelik kapılar, yerden ısıtma sistemi, enerji tasarruflu bölgesel ısı kontrollü VRV sistemi, konak içi ve konaklar arası telefonsuz görüşme sağlayan intercom sistemi.
Zaman/ARİF BAYRAKTAR


Geri Dön